SISTE: Sier ja til avslutningen av topphåndballen – ØIF Arendal
Kari Sunde, som vanlig engasjert. Bildet er tatt under storkampen mot Nantes høsten 2019.

SISTE: Sier ja til avslutningen av topphåndballen

Myndighetene har gitt grønt lys til at planene for sesongavslutningen 2020/21 kan iverksettes. Det melder NHF i ettermiddag.

Kari Sunde, som vanlig engasjert. Bildet er tatt under storkampen mot Nantes høsten 2019. Både å se håndball fra tribunen og ikke kampaktivitet kommer stadig nærmere. I første omgang åpner myndighetene opp for gjennomføre allerede planlagte matcher inneværende sesong.

– Dette er de avklaringene vi har ventet på, og vi er naturligvis svært glade for dagens beslutning, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud i følge NHF sin pressemelding onsdag ettermiddag.

All topphåndball i Norge ble som kjent stengt ned fra midten av januar. På herresiden har det ikke vært kampaktivitet siden før jul. Med onsdagens kunngjøring fra Regjeringen, kan ni lag i topphåndballen nå spille treningskamper og ordinære kamper, gitt at gjeldende smittevernsreglement følges.

I praksis betyr avgjørelsen at planlagt aktivitet, som har stått på vent, kan gjennomføres:

1. «Seriefinalen» i REMA 1000-ligaen for kvinner mellom Vipers og Storhamar spilles 11. mai.
2. NM-finalen for kvinner mellom Vipers og Sola spilles 15. mai
3. Kvalifiseringskampene for menn (Sandefjord – Follo, Viking Stavanger – Nøtterøy og Halden TH – Falk Horten) avvikles over best av tre kamper. Vinnerne av de tre kvalifiseringene spiller i REMA 1000-ligaen for menn kommende sesong.

Det er også åpnet for treningskamper for de gitte lagene.

Det er med andre stadig mer lys i tunnelen!