Tre spillere gir seg i klubben – ØIF Arendal
logo

Tre spillere gir seg i klubben

Hermann Gjekstad, André Bergsholm Kristensen og Josip Vidovic gir seg i ØIF Arendal.

– De tre spillerne spillerne har alle benyttet seg av retten til å si opp sine respektive avtaler med arbeidsgiver, slik det gis rom for når ansatte blir og er permittert, sier nestleder i ØIF Arendal, Gunn-Marit Eriksen til oifarendal.no.
Vidovic reiser videre til Elverum og blir en del av Børge Lunds mannskap neste sesong. Blir det avviklet et sluttspill, spiller og avslutter vår mangeårige kroat sesongen for ØIF Arendal.
Bergsholm Kristensens forpliktelser overfor klubben opphører onsdag denne uka, men partene er i dialog om videre spill i et eventuelt sluttspill. Gjekstads forpliktelser overfor klubben opphører onsdag denne uka.

Gull
Josip Vidovic kom til klubben i forkant av 2014/2015-sesongen.
– Det har vært en fin reise, i en fin by, mange gode opplevelser, gode minner sammen med mange flotte mennesker. Da jeg kom til Arendal i sin tid hadde jeg aldri trodd jeg skulle bli her i over syv år. Etter et eventuelt sluttspill går ferden videre for meg, sier Josip Vidovic.
Kroaten, som har vært uheldig med flere skader de senere årene, valgte som nevnt selv å benytte seg av muligheten for å si opp kontrakten. Tre seriegull og et cupgullet i 2014 står igjen som tydelige tegn på kroatens bidrag.
-Jeg er ydmyk overfor klubben, supporterne, alle som stiller opp for oss og alle som bryr seg om klubben. Det har vært noen uker med dårlig søvn og det har vært en vanskelig avgjørelse for med å ta. Det var rett og slett vanskelig å si nei til tilbudet som kom. Det har vært syv gode år og jeg ønsker å takke klubben for utviklingen jeg har fått, sier Vidovic som har skrevet en 2-årskontrakt med mulighet for ytterligere 1 år.
-Selv om dette har vært krevende, vanskelig og med tungt hjerte at denne beslutningen ble tatt, er det kanskje også riktig for meg å ta en ny utfordring, sier han videre om det som sannsynligvis blir hans siste proffkontrakt.

Josip Vidovic takker for seg etter sesongen.

Bakgrunn
Bakgrunnen for de nevnte permitteringene, var nødvendigheten av å spare rundt én million kroner, slik at klubben kommer styrket ut på andre siden av den krevende tiden samfunnet og norsk håndball står midt oppe i. Den direkte årsaken til innsparingen, var at seriespill og sluttspill på dette tidspunktet var i det blå grunnet smittesituasjonen og de ulike tiltakene som ble igangsett både lokalt og nasjonalt. Seriespillet ble som kjent avsluttet, med halvspilt sesong som gjeldende resultat. Gunn-Marit Eriksen sier videre at styret sikre brede prosesser i forkant av avgjørelsen om permittering av spillergruppa.

En samlet spillergruppe var med i prosessen for å se hvordan situasjonen best kunne løses. Klubbens nestleder sier det lå flere mulige sparetiltak på bordet, men etter en helthetsvurdering ble det igangsatt permitteringer. En samlet spillergruppe ga også uttrykk for at en permitteringsløsning også var en kollektiv løsning.
– Styret valgte etter en omfattende, grundig og bred prosess å gå for en permitteringsløsning. På dette tidspunktet var det ingen av spillerne som som signaliserte at de ønsket å benytte seg av muligheten for å si opp sine avtaler. Samtidig vet vi at toppidrett er uforutsigbart, sier Eriksen.

Hermann Gjekstad

Kort reise
-Reisen ble kort, men en reise jeg aldri ville ha vært foruten. Det ble en sesong med ned -og oppturer, men jeg er stolt av å ha spilt for ØIF Arendal, sier Hermann Gjekstad til oifarendal.no.
Høyrekanten sier han er takknemlig for måten han ble tatt imot på av spillergruppa, trenere, Svermen og resten av klubben.
– Jeg vil gjerne takke mine lagkamerater for at jeg har trivdes så bra, og ikke minst opplevelsene og lærdom som jeg tar med videre. Jeg har fått mange gode venner, og jeg kommer virkelig til å savne samholdet i gruppa. Jeg reiser med mange gode opplevelser og jeg ønsker klubben alt godt i fremtiden, sier Hermann Gjekstad.

André Bergsholm Kristensen

Godt miljø
– Først og fremst ønsker jeg å takke for tre fine sesonger i ØIF Arendal og måten jeg ble tatt imot på. Å forlate klubben etter sesongslutt har vært en krevende avgjørelse. Jeg tar med meg mange positive opplevelser videre, sier André Bergsholm Kristensen.
Han trekker også frem det gode miljøet i spillergruppa. Vestfoldingens forpliktelser overfor klubben opphører 7.april, men Bergsholm Kristensen og klubben er i dialog om spill om sluttspillet blir kastet i gang medio mai.
-Jeg ønsker å takke klubbens mange frivillige for alt de har gjort og gjør for klubben og spillerne. Jeg ønsker klubben og supporterne alt godt for fremtiden, avslutter André Bergsholm Kristensen – som i sin tid ble hentet fra Sandefjord til Arendal.

Klubben ønsker å takke Hermann, Josip og André for innsatsen og ikke minst lykke til videre!