ØIF Arendal møter et lag i «krise» – ØIF Arendal

ØIF Arendal møter et lag i «krise»

Innspurten før jul står for tur. Vi har to bortekamper igjen å spille før roen kan senke seg. Men innspurten vil bli utfordrende, for ØIF Arendals gutter skal møte et lag som er midt i en liten krise i Haslum, samt så skal vi også møte vår store rival, Elverum.

Det nærmer seg jul og med det så er de siste kampene for 2020 like rundt hjørnet.

Nå er det kun to bortekamper som gjenstår, og det er Haslum (borte) og Elverum (borte). Det skal kriges om de siste poengene for året. Et år som har bydd på mange utfordringer på og utenfor banen. For selv om det har tidvis sett grått ut, så har vi nylig hatt noen fantastiske oppgjør mot henholdsvis Kolstad og Bækkelaget som vi kan se tilbake på med en sann glede. I 2020 kan vi også se tilbake på en sølvmedalje, et utsatt sluttspill og et toppoppgjør i Elverum uten publikum. Et slik oppgjør er som nå slettes ikke noe uvanlig, men den gang var det slik og kampen tok hele Media Norge med storm.

Det er mye å se tilbake på i dette spesielle året, men nå vil vi se fremover å avslutte «første delen» av sesongen på topp. Første motstander ut er som sagt Haslum. Et Haslum lag som har rot i maskineriet.

For før sesongen tippet Haslum seg helt der oppe på en 4 plass mens ekspertene i TV2 var mer på defensiven og sa 6 plass, men riktig nok med tilnærming på at Haslum kunne overaske. Slik ser det ikke helt ut p.d.d, for etter en litt trøblete start som gikk over i en bedre periode så sliter østlendingene igjen fælt. På de siste 5 oppgjørene så står Haslum med kun 1 seier og 4(!) strake tap. Det hjelper heller ikke at de røde fra Osloområde fikk regelrett bank av det som skulle vært en av Haslums medaljekonkurrenter, Drammen.

Etter tapet for Drammen så sa Haslum trener, Sten Stockfleth følgende til direktesport TV.

– Vi får ikke til vårt spill – og det er mitt ansvar. Jeg må finne noen endringer, Og endringene må skje raskt.

Så hva får vi ut av det? Jo, når ØIF Arendals gutter nå reiser til Haslum til helgen så kan det godt tenkes at vi møter noe helt uventet fra østlendingene sin side. I utgangspunktet så er bortekamper i Nadderud Arena vanskelige, og at det nå kan forekomme overraskelser gjør ikke situasjonen noe bedre. Vi minnes også om at Haslum er eneste lag som så langt i år slått Elverum. Det var for øvrig en seier med god margin, og som kom like etter at Haslum tapte borte mot Fjellhammer. Så Haslum kan våkne og de kan våkne brått!

Så hva blir viktig? Som så mange ganger før så handler det om at våre gutter er maks skjerpet og fokusert på sitt egen spill. Det å gå ut å gi 100% fra start har nok aldri vært viktigere enn den kommende kampen på Nadderud. Dette omhandler da først og fremst, som nevnt, dette med at vi vet lite hva som faktisk venter oss når vi besøker Haslum.

…Men en kan nok trygt si at det er et lag som er desperate etter å ta poeng og avslutte året med en liten seiersrekke enn en større tapsrekke. Så hold deg fast for på Lørdag så blir det blodigalvor.

Se flere bilder fra Haslum kampen hjemme her.