ØIF Arendal tangerte tidenes nest beste serieåpning! – ØIF Arendal

ØIF Arendal tangerte tidenes nest beste serieåpning!

ØIF Arendal ventet et tøft oppgjør mot Haslum. Det var også hva det ble i tre kvart av kampen. Men i den siste delen av andre omgang var ØIF Arendal helt suverene!

Marinko Kurtovićs utvalgte fra starten av kampen mot Haslum var Olaf Richter Hoffstad (venstrekant), Hermann Vildalen (venstreback), Mario Matic (midtback), Richard Lindstrøm (høyreback), Hermann Gjekstad (høyrekant) og Kristian Rammel (linje). I mål var det Kristijan Jurisic førstevalget. Eirik Heia Pedersen stod forsvar for Mario Matic.

Det ble på ingen måte den åpning av kampen som hjemmelaget ønsket seg. Etter 7 angrep hadde hjemmelaget like mange tekniske feil og skuddbom. Og før det var passert 7 minutter av kampen, hadde hjemmelaget 8 tekniske feil/skudd bom.

Haslum benyttet anledningen til å score to ganger. Og kun en god Kristijan Jurisic i ØIF Arendal-målet sørget for at det ikke så verre ut.

Men hjemmelaget hadde lyst til å vise seg fra en bedre side og en scoring av Olaf R. Hoffstad og Eirik Heia Pedersen, utlignet bortelagets ledelse. Ny Hoffstad scoring sørget for at hjemmelaget kunne ta føringen og da Hermann Vildalen scoret sitt første mål, hadde ØIF Arendal scoret fire ganger på rad. En god følelse etter en krevende innledning på kampen.

Så kom to raske Haslum scoringer som bringer balanse i resultatet. Og sånn holdt resultatet seg en god stund, i balanse. Halvveis i omgangen var stillingen 6-6.

20 minutter ut i omgangen setter Sondre Paulsen, som var kommet inn for Richard Lindstrøm, sitt første mål. Det førte hjemmelaget opp i ledelse 9-7. En utvikling som Haslum benken satt så lite pris på at det ble 1 minutts samling ved benken. Uten at det hjalp med en gang. Haslum mistet ballkontroll og Olaf Richter Hoffstad kontret inn kampens første 3-måls ledelse, 10-7.

ØIF Arendal sliter med avslutningene i den neste 5-minutters perioden. Haslum bruker muligheten til å hente inn hele ledelsen igjen og scorer fire mål på rad. Går opp i ledelse på stillingen 10-11. Da blir det ØIF Arendals tur til å kalle til «peptalk» ved laglederbenken. Marinko og Kristian (Berndtsson) ønsker en prat og noen forandringer.

Etter «timeouten» kommer Laurits Rannekleiv inn på linja og. Josip Vidović i midtback.

Haslum scorer først etter timeouten og med sin femte scoring på rad, blir stillingen 10-12. Da var det utrolig forløsende med en Sondre Paulsen og ØIF Arendal-redusering.

I motsatt ende av banen er ØIF Arendals suverent beste spiller Kristijan Jurisic. Han varter opp med flere flotte regninger og holder hjemmelaget utvilsomt inne i kampen, resultatmessig.

Samme Sondre Paulsen sørger for utligning fra 7-meters merke 13 sekunder før halvtid. Haslum klarte ikke å benytte resttiden til ny scoring og dermed stod det 12-12 halvveis.

Snaut 2 minutter ut i andre omgang er det Haslum som scorer første mål etter pausen. Minuttet senere scorer Sondre Paulsen ØIF Arendals tredje scoring på rad og utligner, 13-13.

Via 14-14 reiser Haslum fra til 14-16. Samtidig bygger frustrasjon, sinne og engasjementet seg opp i hjemmelaget. Kanskje er det omstillingen som skal til?

Mario Matic vil det i alle fall slik. Reduserer etter 39 minutter. Haslum er fremdeles foran, men kun med ett mål.

Så to stk gode Kristian. Kristian Rammel utligner. Kristian Jurisic redder og ØIF Arendal kontrer. Den setter Olaf R. Hoffstad i mål. Hjemmelaget foran!!

Og siste oppskrift var så god at de gjentar den. Olaf og Kristian. Kristijan redder nok en gang, sender ballen i kontring til Olaf som scorer! Underlege med to mål har blitt til ledelse med to mål. Stillingen er 18-16. Og ØIF Arendal virker veldig solide i det minste bakover.

Stemningen i ØIF Arendal har tent virkelig til. Nok et godt forsvarsspill. Og når det ikke går helt godt i forsvar, da er Kristijan Jurisic mann å stole på! ØIF Arendals suverent beste spiller så langt i kampen.

Og halvveis i andre omgang setter han (Kristijan) også et langskudd i mål og fører ØIF Arendal tilbake i en 3-måls ledelse. Det som var 10-7 i første omgang, har nå blitt 20-17 i den andre!

Og som om ikke det var imponerende nok. Da Haslum for 7-meter, redder han også den! Haslum klarer imidlertid å beholde ballkontrollen. Og spiller seg til nok en 7-meter.

Vil du tippe hvordan det gikk???

ØIF Arendals fantastiske spiller nr. 1 Kriiiiiistiiijjaaan redder sin andre 7-meter på rad. Han og ØIF Arendals forsvarsspill er det virkelig sus over!

Hva er da mer naturlig enn at Sondre Paulsen kjemper ØIF Arendal til 7-meter i andre enden. En som Hermann Vildalen setter og fører ØIF Arendal opp kampens største ledelse, 21-17 til hjemmelaget.

Med 10 minutter igen å spille står det 22-18. Begge lagene har scoret hvert sitt mål. Mario Matic for hjemmelaget.

Etter snaue 23 minutter får Haslum 7-meter. Den redder Kristijan igjen, igjen og igjen! Holder ØIF Arendal foran med 24-19. For enn målvakt!

En annen ØIF Arendal-spiller som har vokst seg stor utover i kampen, er nestor Sondre Paulsen. Av mange lagkamerater som har tatt gode løft i angrep i andre omgang, er han en av dem helt i front.

Nøyaktig 5 minutter igjen på klokka er det bortelaget som krever «timeout», fremdeles på stillingen 24-19.

I påfølgende angrep kommer en scoring for alle ØIF Arendal-hjerter. Sondre Paulsen spiller inn til Laurits Rannekleiv. En atletisk Laurits som åler seg rundt i baklengs piruett og scorer.

At Jørg William Fiala Gjermundnes kommer inn og scorer, gir umiddelbart respons i hele hallen. Det var noe lang mer enn «bare» enn scoring 26-19 står det.

Og hva skjer i neste angrep! Nok en scoring av samme slaget. Herman Thysted setter en herlig frosk fra venstrebacken. Marinko får rotert inn de som er litt i ytterkanten av spillerstallen. De gjør suksess. Og hele hallen heier med dem. Det er sånt som gir tårer i øyekroken, selv om vi vet at kampen er vunnet. Det står 27-21 og er et halv minutt igjen å spille!