Kanonkamp gir ståltro på cupgull – ØIF Arendal

Kanonkamp gir ståltro på cupgull

Etter en suveren 2. omgang borte mot Halden lørdag, der ØIF kruste inn til en overlegen 29-18-seier, er selvtilliten stor foran morgendagens cupfinale mot Bodø.

ØIF Arendal bygger opp til kveldens visning av NM-finalen gjennom å gjengi avissakene fra Agderposten etter avtale med avisen.

– Vi gjorde en kanonmatch, spesielt i 2. omgang, og spilte på oss mye viktig selvtillit, sier svenske Marcus Dahlin, den 23 år gamle svenske bakspilleren som scoret seks mål og sammen med Eirik Heia Pedersen, Andre Jørgensen Hofstøl og keeper Svenn-Erik Medhus førte an da det normalt gode hjemmelaget ble feid av banen i Remmenhallen.

Etter kampen står ØIF med 24 poeng etter 15 spilte kamper, to pooeng foran finalemotstander Bodø, som slo Drammen 23-20 hjemme og to foran Haslum, som vant borte mot Nøtterøy.

– Vil hevne tap

203 cm høye Dahlin var ustoppelig utover i kampen, og fremsto på en måte som gir ØIF-supporterne god grunn til å være optimistiske foran cupfinalen i Oslo Spektrum i morgen.

– Vi har et tap å hevne mot Bodø, og vet at vi er gode nok til å slå dem. Vi er gode nok til å slå alle, når vi er på vårt beste, sier han.

Nettopp denne vissheten er ifølge Dahlin helt avgjørende å ta med seg inn mot en kamp som er den viktigste i klubbens historie, som blir sendt direkte på Sportskanalen og som blir spilt foran fullsatte tribuner (omkring 6.000 tilskuere).

Hans største kamp

– Det blir et vanvittig trøkk, og jeg gleder meg stort, sier Dahlin.

Til tross for at han har spilt åtte A-landskamper for Sverige og kom innpå i Champions League for svenske Alingsås mot spanske Villareal foran 8.000 tilskuere for fem år siden, rangerer han cupfinalen mot Bodø som den største enkeltkampen i hans karriere.

– Nå gjelder det bare å forberede seg som vanlig, gjøre de vanlige tingene, tenke som vanlig og ikke bli for preget av det som skal skje. Det er jeg trygg på at jeg vil klare, sier Dahlin.

Ifølge hjelpetrener Asle Gran, som leder ØIF i hovedtrener Marinko Kurtovic’ sykefravær lørdag, bærer spillerne lite preg av det som skal skje tirsdag.

– Vi i trenerteamet kan selvfølgelig ikke vite hva som foregår inne i spillernes hoder, men de oppfører seg som vanlig. De virker like konsentrerte som vanlig, har vært flinke til å ta en kamp av gangen og har ikke snakket så mye om finalen. Det eneste de vel har snakket en del om, er alle tilskuerne som reiser fra Arendal til Oslo for å følge kampen. Det er de opptatt av, sier Gran.

Trygghet og glede

Gran ledet ØIF ut sesongen etter at Leif Gautestad fikk sparken 11. desember 2013, måtte overta coachingen fra benken da det ble klart at Kurtovic slet med mageproblemer, og måtte bli hjemme i Sandefjord.

Han er svært fornøyd med innsatsen mot Halden.

– Det gir trygghet og glede å se at vi presterer så bra. Forsvarsspillet satt bra hele kampen, Svenn-Erik Medhus var like god som vanlig, og slapp kun inn ni mål per omgang. Fremover funket det også veldig godt, spesielt etter pause. Vi fikk prøvd spillere som normalt ikke spiller så mye. Josip Vidovic kommer inn, scorer to og gjør en god figur. Vi viser at vi har en god, bred stall. Og det er trygt og godt og se at bærebjelker som Andre (Jørgensen Hofstøl), Eirik (Heia Pedersen) og Svenn-Erik (Medhus) er så stabilt gode som de er, sier Gran.

Årsbeste i 2. omgang

Halden han brukbart med i 1. omgang, og til pause var de kun to mål bak (9-11), men etter pause var det stort sett bare ett lag på banen. ØIF imponerte stort, og spillet de leverte i 2. omgang er bortimot årsbeste.

– Kampen mot Fyllingen var også bra, men dette var enda bedre. Halden er normalt et godt hjemmelag, og derfor er det sterkt å vinne så mye.

– Roet dere ned mot slutten, da kampen allerede var avgjort?

– Vi fullførte kampen godt, synes jeg. Men det er klart at vi kunne ha gitt enda mer, om vi måtte ha kjempet for seieren. Nå fikk vi, som sagt, brukt mange spillere, og trengte ikke å ta oss hundre prosent ut.

Eirik Heia Pedersen, Marcus Dahlin og Andre Jørgensen Hofstøl scoret alle seks mål.