Svenske klubber raser etter annullering av sesongen! – ØIF Arendal

Svenske klubber raser etter annullering av sesongen!

Fredag som var besluttet Det Svenske Håndballforbundet (SHF) at man skulle annullere sesongen 2019/2020 helt. Det har skapt sterke reaksjoner.

Sist fredag bestemte Det Svenske Håndballforbundet (SHF) at både herre- og kvinnesidens seriespill bli annulert som følge av den aktuelle coronasituasjon i landet.

Som konsekvens av denne beslutningen ble det hverken kåret en seriemester eller noen nedrykksklubber. Det eneste man gjør i svensk elitehåndball er å la det beste laget fra divisjonen under, få rykke opp. På denne måten blir den øverste divisjon økt med ett lag kommende sesong.

Beslutningen har ikke skapt begeistring i alle klubbene.

Hammarbys herrer har i denne sesongen kjempet for opprykk til eliteserien og med like mange poeng som klubben som rykker opp, Aranas. Det gjenstod to runder av seriespillet og beslutningen får Hammarby-trener Patrick Fahlgren til å reagere i følge SVT.

Jeg synes, det er kjedelig og respektløst. Jeg er selvfølgelig skuffet. Det er ergelig å spille en hel sesong uten å få sjansen for å oppnå det man har fortjent

Hammarbys trener, Patrick Fahlgren

Treneren har foreslått å utvide neste sesongs eliteserie til ennå flere lag, slik at alle som var i posisjon skal få anledning til å rykke opp.

Amos HK er en annen klubb som hadde mulighet for opprykk. Klubbens trener, Andreas Stockenberg, er mildest talt heller ikke tilfreds med beslutningen.

– Svensk håndball har igjen vist seg fra sin værste side, skriver han på Twitter og utdyper ovenfor Aftonbladet i Sverige.

– Det er hykleri. Det er ikke fair. De snakker så mye om at det skal være fair play i svensk håndball. Men dette er jo ikke rettferdig.

SHF holder imidlertid fast på sin beslutning.

– I mine øyne er dette den klart mest logiske beslutningen, sier vicedirektøren i det svenske håndballforbundet, Peter Gentzel til Aftonbladet.