Hva er galt med IHF? – ØIF Arendal

Hva er galt med IHF?

Mens Norges Håndballforbund stenger ned alle håndballaktivitet ser det ut som om Det Internasjonale Håndballforbundet lever i sin egen verden. Der er det «business as usual» når president Dr. Hassan Moustafa tvinger norske jenter til Montenegro for å spille OL-kvalik!

Mens coronaviruset er i ferd med å herje over hele verden og det innføres tøffe tiltak å bekjempe spredningen, lever håndballens høyeste organ IHF (Det internasjonale Håndballforbundet) tydeligvis i sin egen verden.

Der har man tenkt å tvinge det norske damelandslaget til Montenegro for å gjennomføre OL-kvalik mot hjemmenasjon Montenegro (MNE), Romania (ROU) og Thailand (THA).

I en pressemelding melder IHF at OL-kvalifiseringen går som «normalt».

Det forventes altså at man først skal hente spillere hjem til Norge fra utenlandske klubber. De havner da umiddelbart i 14-dagers karantene. Så skal man sende troppen til Montenegro. Og siden norske leger ikke får utreise tillatelse, vil man være overlatt til lokale medisinske støtteapparat i Montenegro.

IHF mener altså at landslagene skal utsette seg selv, sine omgivelser og i ytterste konsekvens bidra til en ukontrollert spredning i de nærmiljøer man reiser tilbake til?

Så viktig er ikke håndballen. Så viktig er heller ikke en OL-deltakelse. På disse premisser er det lov å takke nei.

Har du synskpunkter på IHFs håndtering, gå inn på Facebookinnlegget nedenfor å gi dem beskjed om hva du synes om beslutningen om å spille kvalifiseringskampene.

Serbia and Denmark met in an unforgettable match at Japan 2019

With only 10 DAYS left until the Women's IHF Tokyo Handball Qualification Tournaments, we take a look back when Serbia and Denmark met in an unforgettable match at Japan 2019 with a spot in the tournaments on the line! Check out the highlights from this memorable match! 👇

Posted by International Handball Federation – IHF on Tuesday, 10 March 2020

LES HVA VG SKRIVER: – Håndballjentene må holde seg hjemme