Derfor er Runar-kampen så viktig! – ØIF Arendal

Derfor er Runar-kampen så viktig!

I kveld spiller vi selvsagt om 2 svært viktige poeng i serieinnspurten. Gutta skal sloss om sølvmedaljene. Men det handler også om Europacup eller ikke i sesongen som kommer. Det henger høyt for både spillere, publikum, klubben, sponsorer og dugnadsfolket!

I Sandefjords Blad står det å lese at nedrykkstruede Runars siste kamper i årets Rema1000-liga er som cupfinaler å regne. Vel, tro ikke at det er annerledes for våre gutter. For ikke bare står det om gjeve medaljer, det står også om spill i Europa neste sesong.

Norge har 4 plasser i Europacup. Den første plassen er allerede delt ut. Den lå i NM-finalen. Elverum er med andre ord allerede tildelt plass i Europacup. Vinnerne av NM-finalen får tildelt Norges 3. gjeveste Europacup plass.

Stor stemning da HBC Nantes var motstander i årets Europacup

For det er også slik at av de 4 plassene Norge har i Europacup, så er det delt inn i en rangeringsrekkefølge fra 1 til 4. Sånn det har vært nå, har førsteplassen gitt rett til Champions League-plass. 2. plassen til EHF-cupen og 3. og 4. plass til EHF-cupen.

Neste sesong er det Champions League til Norges første rangerte klubb, gitt at Norge får plass i den cupen. Så er det muligens en, kanskje to plasser i den nye Europe League. Og til slutt i en (eller to) plasser i den tredje rangerte Europacupen i fremtiden, EHF-cupen.

Seriemestrene får rett til Norges nest beste Europacup-rangering. Det kan se ut som om det blir Elverum. Elverum gir da fra seg Europacup-rangering nr. 3 som de fikk ved å vinne NM-finalen. Det betyr at finalemotstander Haslum overtar den rangeringen og sikrer seg Europacup neste år.

Noe som igjen betyr at det er 3 plasser til med Europacup. Skulle seriemesteren også bli sluttspillsmester, så vil nr. 2 i serien få Norges 2. rangerte Europacup-plass. Den nest gjeveste. Det forklarer også hvorfor sølvmedaljer i årets serie kan være svært avgjørende – om vi ikke tar sluttspillgullet da!

I sluttspillet ligger både den høyest rangerte og den fjerde rangerte Europacupen. Vinner av sluttspillet stikker av gårde med muligheter for Champions League eller det som kanskje blir direkte kvalifisering til gruppespill i Europe League. Taperen får den lavest rangerte Europacupen, EHF-cupen neste sesong.

Kampsponsorer ØIF Arendal vs Runar

Det er med andre ord potensielt veldig stor forskjell på å bli nr. 2 og nr. 3 (eller ennå verre nr. 4) i årets Rema1000-liga. Skal man spille Europacup neste sesong, må man enten til sluttspillsfinale selv, eller så må man ha sølvmedaljer i årets serie og håpe på Elverum seier også i sluttspillet…

Så om ikke sølvmedaljer i årets serie skal være nok å spille om (og gull selvsagt dersom Elverum skulle gå på en helsprekk i innspurten), kampen i kveld handler også om muligheter til å spille Europacup neste sesong!