Luka Panza både slutter og starter i Grane! – ØIF Arendal

Luka Panza både slutter og starter i Grane!

ØIF Arendals vikarierende hovedtrener, Luka Panza, skal neste sesong være hovedtrener for Grane forhåpentligvis i 1. divisjon. Men aller først slutter han. Det midlertidige engasjementet etter at Granes trener Paul Gundersen mistet motivasjon avsluttes etter Granes viktige kamp mot Fyllingen i dag.

Grane Arendal håndball har engasjert Luka Panza som ny trener for klubben kommende sesong. Han går inn som hovedtrener både for damelaget og for rekruttjentene i klubben, og vil i tillegg bidra som ressurs inn mot de aldersbestemte lagene. Han vil også få ansvar for å utarbeide klubbens sportslige plattform samt utvikle klubbens trenere. Luka har kontrakt for 2 og med mulighet til forlengelse ytterligere ett år.

 Luka Panza har vært engasjert i ØIF Arendal i tre sesonger og er godt kjent for sin fyldige håndball-CV. Han har blant annet vært landslagstrener for flere Kroatiske aldersbestemte landslag. Luka starter i sin nye jobb etter at han har fullført sesongen med ØIF Arendal.

 «Vi er meget godt fornøyd med ansettelsen av Luka», sier nestleder i styret Svein-Are Folgerø. «Det er et stort steg for Grane å ansette en trener som hele klubben får glede av på fulltid. Vi ser frem til å få en trener som er god på spillerutvikling og som har lyst til å være med å utvikle Jenteløftet og klubben videre.»

ØIF Arendal og Luka Panza avklarte situasjon før jul og ØIF Arendal har en stund vært i markedet for å finne klubbens neste assistenttrener.

– Vi er på utkikk etter en trener som vil supplere den sportskompetansen vi allerede har i trenerteamet som i dag består av Marinko Kurtović (hovedtrener), Åsmund Vaaje Strat (målvaktstrener) og Hans Olav Uldal (fysisk trener). Målsettingen er å styrke hele driftsområdet sport gjennom den neste ansettelsen. Kanskje er det også vår neste hovedtrener vi ansetter?

Det er daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen som informerer om målsettingen med prosessen som pågår.

Luka Panza har også vært Granetrener en periode allerede. Dette midlertidige engasjementet avsluttes etter Granes kamp i Bergen.

– Vi hjalp Grane med trenersituasjon i den tro at Marinko skulle være tidlig tilbake fra sine operasjoner. Når det trekker ut, blir totalbelastningen for stor for Luka og vi har sammen med Luka og Grane avtalt at hans engasjement derfor avvikles etter dagens Grane-kamp.

Fra søndag vil Luka ha full fokus på ØIF Arendal elite, samt rekruttlagene i klubben (G18 i regions- og Lerøyserien, samt 2. divisjons laget).