Han scorer flest av ØIF-gutta – ØIF Arendal

Han scorer flest av ØIF-gutta

Vi tar en rolig start på året og ser litt på statistikkene til Norges Håndballforbund og eliteserien.

Aller først skal vi se på listen over toppscorere, som for ØIF Arendal er god lesing når vi går inn i 2020 og det er spilt 14 av 22 kamper.
ØIF Arendal har nemlig to spillere som er inn blant de seks mest scoringskåte spillerne i eliteserien så langt …

Sondre Paulen

439 scoringer riktig vei står ØIF-guttene med så langt. Det er nest flest i eliteserien. Elverum med sine 489 står med flere. Oppgjørene til ØIF denne høsten har vært veldig målrike, atskillig mer målrike enn vi er vant med.

Det er Emil Midtbø Sundal fra Bækkelaget som topper scoringslistene i toppdivisjonen for menn. Han står med 116 fulltreffere så langt – 31 av dem på straffe – som gir et snitt på 8.3 per kamp. Det er sterkt.

Men det er også mye sterkt å spore fra ØIF Arendals to menn inne på listen over de seks farligste skytterne så langt. Veteranen Sondre Paulsen står med solide 84 mål så langt, etter å ha dunket inn ti mål i siste runde mot Follo før EM-pausen i januar.
Han er med det inne på tredjeplass i toppscorerlista. Han har et scoringsnitt på seks mål per kamp. Det er sterkt.
Aksel Horgen fra Drammen ligger på andreplass og skille Paulsen og Sundal i topp-3. Horgen har 89 mål til nå – 32 på straffe.

Sondre Paulsen har scoret på 31 straffekast så langt, som er nest flest i eliteserien, sammen med Sundal. Tidligere nevnte Horgen har som nevnt 32.

Martin Lindell har scoret sterke 46 mål på de seks siste kampene, blant annet innbefatter det ti mål mot Elverum.
Han er nummer seks til nå og har totalt 76 mål og et snitt på 5,4 per kamp. Det er også sterkt når vi kan nevne at Martin bare har scoret på seks straffekast. Fire av de fem foran han på lista står med tosifret antall straffescoringer.

Martin Lindell

Fortsetter Martin i samme tralten som de siste kampene før julepausen, da kan vi regne med at svensken vil avansere på listene …

Hele lista kan du sjekke på denne linken!