Olaf Richter Hoffstads totale omveltning! – ØIF Arendal

Olaf Richter Hoffstads totale omveltning!

I fjor var frustrasjonen synlig. I alle fall utover i sesongen. I sommer ble han «vraket» til 98-landslagets siste mesterskap. Men på ØIF Arendals venstrekant er han enehersker – selv med en skadefri Andrè Lindboe.

– ØIF Arendals mål, scoret av spiller nr. 17, Olaf Richter Hoffstad, sponset av Castelle.

Det er navnet og sponsoren som oftest blir lest opp av «speaker KG» (Knut Georg Kvite) etter ØIF Arendal-scoringer i Sparebanken Sør Amfi. Ganske enkelt fordi sandefjordingen som for kort tid siden skrev langtidskontrakt med klubben, scorer mest av alle spillerne i svart og rød drakt om dagen.

Personlig sponsor for Olaf

– Jeg må innrømme at jeg nyter situasjonen som den er nå. Håndball blir knapt mer moro enn det er om dagen.

Han har scoret 25 mål på 5 kamper. Det gir også 5 mål i snitt pr. kamp. Og da skal det legges til at stortalentet ikke skyter noen av ØIF Arendals 7-meterskudd. Men han tar ingenting for gitt.

– Nå som Andrè (Lindboe, red.anm) er tilbake fra skade blir konkurransen tøff. I ØIF Arendal er det hard konkurranse om alle plasser. Og vi «pusher» hverandre ikke bare på kamp, men også på alle treninger. Alt til lagets beste.

Forrige sesong var det bare noen gjesteopptredener, hva har skjedd Olaf?

– Jeg har vært revansjelysten. I sommer ble jeg ikke tatt ut til siste mesterskap med 98-gjengen. Det har kanskje visst seg å være en fordel for meg når det gjelder konkurransen i ØIF Arendal. Ført hadde jeg mulighet til å koble litt av i sommer, bare være meg selv. Så fikk jeg en fantastisk god oppkjøring med klubben. Begge disse mulighetene ville jeg mistet om jeg hadde vært med landslaget, så kanskje var det allikevel godt for noe.

ØIF Arendals toppscorer så langt i sesongen

Men det har skjedd mer Olaf? Du «regjerer» jo ute på venstrekanten.

– Det at jeg har fått kjenne på nivået en sesong har gjort meg mer trygg. Selv når jeg bommer så har jeg ikke så mye respekt. Jeg går videre og velger å fokusere på neste mulighet. Det har også gjort meg sterkere mentalt. Det meste har nok sittet i hode og når du kommer over den «kneika», så er det bare veldig moro å spille håndball.

Hvordan tenker du at konkurransen blir med Andrè Lindboe fremover?

Sponser ØIF Arendal

– Den blir sunn for begge parter. Vi kommer nok til å «pushe» hverandre på et høyt nivå hele tiden. Har jeg en dårlig kamp, så vil han få muligheten. Og motsatt, har André en dårlig kamp så vil det være meg som får muligheten. Det er jo en fryktelig god sak for laget og klubben.

Olaf som studerer på universitetet i Grimstad legger ikke skjul på at han trives på Sørlandet og i Arendal.

Stort temperament…

– Jeg har det aldeles fortreffelig om dagen. Det er moro å vinne håndballkamper noe som absolutt kommer foran egne prestasjoner. Nå kan vi begynne å se oppover på tabellen. Vi hadde virkelig godt av den E-cup perioden. Det ga oss mulighet til å tenke på noe helt annet enn de motstanderne vi vanligvis spiller mot. Et skikkelig godt «brekk».

Nå gleder han seg over neste mulighet i Europacupen. Den mot HBC Nantes.

– Det blir utrolig moro å møte de man bare har sett på TV. Når det er sagt, vi kommer så definitivt ikke å stå med lua i hånden. Vi skal skaffe oss to gode resultater i to veldig spennende kamper. Så får vi ta det derfra.

ØIF Arendal møter HBC Nantes i Sparebanken Sør Amfi søndag 24. november kl. 17.00. Billettsalget er nettopp åpnet.

Skarpnes sponser ØIF Arendal