– Jeg skal ta vare på alle muligheter jeg får – ØIF Arendal

– Jeg skal ta vare på alle muligheter jeg får

Olaf Richter Hoffstad fikk sjansen i André Lindboes skadefravær mot Nærbø. Nå vil han gi veteranen kamp.

19-åringen er fersk i ØIF Arendal, men langt fra en beskjeden kar. I alle fall ikke når det kommer til det som skjer på banen og målsettingen i ØIF Arendal.

Onsdag fikk han oppleve stemningen i Nye Loen foran 1500-2000 elleville hjemmefans på Nærbø. Debuten i eliteserien for de røde og svarte ga tre scoringer i 35-28-seieren. Debuten ga veldig mersmak for den lovende venstrevingen. 

– Ja, det var veldig moro. Og det er jo derfor jeg er her. Jeg har lyst til å spille og til å utvikle meg, forteller han.

 

Søndag er han klar for sine første minutter i Sør Amfi.

– Men jeg gleder meg til hjemmemøtet mot Falk i Sør Amfi. Det er ikke noe galt med Nærbø, det var moro og stemningen der var fantastisk, men det blir fantastisk på søndag, på hjemmebane i Sør Amfi også. Rammen rundt er unik, sier han.

Han er klar til å ta vare på de mulighetene han får mens André Lindboe er ute med skade.

– Jeg vil gi ham konkurranse om plassen, ellers hadde jeg ikke skrevet under for ØIF. Vi er mange unge spillere her nå, spillere som vil utfordre de mer etablerte. Men vi lærer fortsatt av Eirik Heia Pedersen, André Lindboe og Sondre Paulsen. Laget har en god mix nå, mener den lovende kantspilleren.

 

Han fikk med seg tre scoringer fra debuten mot Nærbø.

– Det er morsomt å score mål, men det viktigste er at vi vinner. Jeg håper det skal komme noen scoringer på søndag også, smiler han. 

 

Trener Marinko Kurtovic var fornøyd med det han så av 19-åringer i Nye Loen.

– Han griper sjansen når han får den. Olaf var nok litt nervøs før kampen, men han tørr å ta avslutningene. Det er jeg superfornøyd med. Uttellingen vil også komme etter hvert, sier Marinko om 19-åringens innsats, og legger til:

– Han kommer til å bli en klassespiller, j….. god kommer han til å bli! 

 

Falk er motstander på søndag, der ØIF Arendal jager sesongens første seier på det nye og lekre svarte og røde gulvet i Sør Amfi. Hjemmeåpningen endte 23-23 mot FyllingenBergen.

Falk har klart å etablere seg i eliteserien de siste sesongen. Nå er det den tidligere landslagskjempen Johnny Jensen som har ansvaret for laget. Jensen hadde for øvrig en opptreden som leder for ØIF Arendal i en kamp under trenerutdannelsen sin for en tid tilbake.

 

Marinko Kurtovic kommer med en liten advarsel til alle som tror det skal bli overkjøring.

– Falk er et lag som kan lage problemer for mange om de får spillerne i førstesekseren til å fungere, da blir de ubehagelige å ha med å gjøre, slår han fast. 

Olaf Richter Hoffstad fikk sammen med Kjetil Åndal og Jørg William Fiala Gjermundnes fikk instruks i forsvarsspill av Kenny Ekman etter treningen fredag.

– Vi må håndtere å være favoritter. Johnny vil nok fortelle dem at de ikke har noe å tape, som kan gi oss ubehag om vi ikke er på nett, oppsummerer han.