Andrè: – Jeg kommer sinnsykt styrket ut av dette! – ØIF Arendal

Andrè: – Jeg kommer sinnsykt styrket ut av dette!

ØIF Arendals førstemålvakt, Andre Bergsholm Kristensen, vet akkurat hva som skal til for at forholdene skal være optimale for en god målvaktprestasjon. Det har han lært mye om i perioden fra sesongstart.

– Når situasjon var som den var med Kristijan (Jurisic, red.anm), så har jeg i grunn bare tenkt at dette skal jeg glede meg til. Nå blir det masse spilletid og muligheter for å få en raskere utvikling enn om vi skulle dele på spilletiden var hva jeg tenkte gjennom sommeren. Jeg hadde ingen negative angst tanker eller noe sånt.

Andrè Bergsholm Kristensen er vel den ØIF Arendal-spilleren som fremfor noen har brukt serieoppholdsperioden og Europacup-kampene til å «ta ny sats». Legge den tunge perioden bak seg og se muligheter i det som kommer.

Fantastisk utvikling

– Jeg er nok en type som tenker mye. Grubler og grubler igjen. Og det er klart at når du føler at om du bare hadde vært bedre, så hadde laget vunnet. Da er det ekstra dumt å være en «grubler».

– Hele laget kom inn i en dårlig spiral. Og jeg følte så absolutt at jeg var en den av skylda for denne utviklingen.

De fleste som kommer litt inn på det unge målvaktstalentet vil nok fort kunne tenke at han kan være litt introvert. Sånn er det absolutt ikke når man sitter ned å tar en prat. André deler ærlig på sine innerste tanker.

– Jeg har hele tiden følt at jeg har vært i veldig god form. Og jeg har følt at det har gått veldig bra på trening også. For meg har det nok vært viktig at jeg klarer å snu defensive tanker som frykt og selvbebreidelse til noe mer offensivt. Noe jeg kan bruke til å skape godfølelse og glede meg over muligheter.

ØIF Arendals landslagsspillere er gode venner, Andrè og William

Og det er akkurat hva det unge målvaktstalentet har brukt Europacup-kampene til.

– Det er i grunn ikke så vanskelig. Det handler om å få treningsprestasjonene ut i kamp. Og da gjelder det å være rolig i hode og kose seg med håndballen.

– Jeg kommer sinnsykt styrket ut av dette. Og på sikt er det helt sikkert en periode jeg kommer til å se tilbake på som svært lærerik.

I siste Europacupkamp leverte Andrè en redningsprosent på 43! Det er utrolig bra i en internasjonal kamp. Og var den andre storkampen på rad for supertalentet.

ØIF Arendals målvakter, Åsmund og Andrè

– Faktum er at det er lenge siden jeg har vært førstemålvakt på ordentlig. Ja, på landslaget har jeg hatt den posisjon. Men hverken her i Arendal eller i Sandefjord var det min plass i laget. Bare i aldersbestemte klasser.

Og det har vært mye annet nytt også denne høsten for tilflytteren fra Sandefjord.

– Denne høsten har jeg ikke skolen ved siden av. Jeg avsluttet videregående skole i våres og nå ønsker jeg meg en deltidsjobb ved siden av håndballen. Det er ikke på plass ennå, så det har vært en ny situasjon å «bare» ha håndballen. Det kan være veldig flott, men det er klart at når resultatene og prestasjonene ikke er som jeg ønsker. Da blir det også ekstra tid til grubling og det å grave seg ned i utfordringene.

Sponsorene som gjør det mulig å satse håndball fra Arendal! Bruk dem når du kan!

Andrè forteller om en annen inngang til de to Europacup-kampene.

– Jeg har følt at ting har blitt litt normalt igjen. Vert veldig avslappet inn mot kampene. Og jeg har følt at jeg har gjort masse bra på trening. På Island var det også masse målvaktstrening inn mot kampen. Det satt virkelig godt og ga god selvtillit.

– Jeg føler også at det tekniske sitter veldig mye bedre nå. Og alt dette har gitt meg stor tro på meg selv og mine evner til å skape gode målvaktsprestasjoner. Alt jeg skulle gjøre, var jo å ta med meg de gode prestasjonene fra trening inn i kampene.

Og det har vi virkelig sett at han har fått til!

– Jeg har kjent på at oppvarmingene var bra og gikk fint inn mot begge kampene. Kjente liksom at «nå er du her»! Og da går ting nesten på autopilot.

Hva tenker du når Kristijan er tilbake? Er det første- eller andremålvakten som kommer tilbake fra skaderestitusjon da?

– He, he! Det blir godt å få alle tilbake, det trenger laget. Men Kristijan skal få slite for å få første posisjon sånn uten videre.

Det siste kom med en god varm latter, vel vitende om at Kristijan Jurisic nettopp var kommet inn på kontoret hvor intervjuet ble gjort.

For et fantastisk målvaktstalent, for en fantastisk person. Godt vi har en langtidskontrakt med den karen! Han er bare 19 år!

Skarpnes sponser ØIF Arendal