André Bergsholm Kristensen (17) klar for ØIF Arendal! – ØIF Arendal

André Bergsholm Kristensen (17) klar for ØIF Arendal!

Han er et av de fremste målvaktstalenter i Norge. Uansett alder. Han har til tross for sin unge alder(født i 2000), blitt kåret til beste målvakt i en internasjonal turnering med yngre landslag. Fra 1. juni 2018 er han endel av spillertroppen til Marinko Kurtovic. André Bergsholm Kristensen kommer fra Sandefjord Håndball og har nå signert langtidskontrakt med ØIF Arendal.

André Bergsholm Kristensen startet sin relativt korte håndballkarriere da han var 9-år gammel. Den gangen startet han opp med 1998-årgangen i HG Gokstad. Gutter som var 2 år eldre enn han. André debuterte i Bringserien (for 16-åringer) allerede som 14-åring. Og han var ikke «snauere» enn at han ble kåret til banens beste spiller i selve finalen.

André er et allsidig idrettstalent. Og han har vært med på å vinne Danacup i fotball. Gjennom innledningen av turneringen var han utespiller, men da laget endte opp med straffekonkurranse i både kvart-, semi- og selve finalen, da ble han brukt som målvakt også på fotballbanen.

Han var 15 år da han debuterte i Lerøy (nasjonal serie for 18-åringer). Og som 16-åring ble han første valget på Sandefjords Lerøy-lag, laget som også vant Lerøy-serien det året. Samme året var han også første målvakt på Sandefjords G20 lag som tok seg helt til NM-finalen. Og som 16-åring debuterte han også på Sandefjords 1. divisjonslag. 

André har spilt mot ØIF Arendal. I forrige sesongs NM reddet han bl.a. et par straffekast mot våre gutter.

ØIF Arendals nye målvakt har pr. skrivende stund 15 landskamper for Norge. Og under Europeen Open med G17 landslaget ble han kåret til mesterskapets beste målvakt (!). 

Håndballinteressen fikk han med morsmelka. Og målvaktsinteressen våknet antagelig da han var med mamma på trening for å trene storesøster. Storesøster var nemlig målvakt og André ville også stå i mål på disse treningene. Det selv om jentene var 5-6 år eldre enn han.

Og fra høsten 2018 skal han altså være endel av målvaktstrioen i ØIF Arendal!