André Bergsholm Kristensen best av de norske da U-landslaget vant turnering! – ØIF Arendal

André Bergsholm Kristensen best av de norske da U-landslaget vant turnering!

Ungdomslandslagets trener, Jan Thomas Lauritzen, trekker frem ØIF Arendal-målvakt André Bergsholm Kristensen som Norges beste spiller i turneringen i Lübeck i Tyskland. I kampen den ene kampen mot Nederland vartet han opp med en redningsprosent på 76!

Norges ungdomslandslag forbereder seg til VM. Og turneringen i Tyskland var nest siste oppkjøringsturnering før VM tar til i august. I slutten av juli skal U-landslaget og ØIF Arendals representanter, André Bergsholm Kristensen og Jørg William Fiala Gjermundes, til Skanderborg i Danmark. Der spilles siste oppkjøringsturnering mot sterke nasjoner som Danmark, Sverige og Portugal.

Fra Tyskland rapporteres det om godt spill av begge ØIF Arendals representanter. Andrés målvaktspill har imidlertid imponert alle som har fulgt turneringen.

Norge spilte to ganger mot Nederland, første kampen ble det en snau ett-målsseier, 34-33. Dagen etter vant våre gutter 40-16 mot samme lag (!). Og det var i denne kampen Andrè vartet opp med en redningsprosent på hele 76!

Det var ventet at Tyskland skulle ta seg til finale på bekostning av Island, men sånn gikk det altså ikke. Det var øyboerne som ventet Norge til finaleoppgjør på søndag. Og selv om islendingene stilte svekket med 2-3 av sine bedre spillere ute, har de norske gutta gjort sin jobb på beste vis.

Les hva Norges Håndballforbund skriver om finalen her

NHF: – Kanonkamp av U-landslaget 

FAKTA FRA FINALEN:
Nations Cup, U-landslag
Hansehalle, Lübeck
Norge-Island 35-28 (14-14)
Mål Norge: Mads Falck Rekstad (Haslum) 7, Ola Lillelien (HK-72 Sande) 6, Viktor Norberg (Sandefjord) 5, Victor Helsinghof (Ski) 3, Simen Lyse (Charlottenlund) 3, William Fiala (ØIF Arendal) 2, Tollef Lindqvist (Falk) 2, Erik Nicolay Jensen (Kristiansand) 2, Kristian Hübert Larsen (Tjølling) 2, Magnus Langeland (Sandefjord) 1, André Kristensen (ØIF Arendal) 1.
Toppscorer Island: Tumi Runarsson 6.
Utvisninger: Norge 9×2 minutter og ett rødt kort (Hübert Larsen tre gule) – Island 4×2 minutter.