Dette mener Marinko er et godt utgangspunkt … – ØIF Arendal
Marinko Kurtovic før Island-turen.

Dette mener Marinko er et godt utgangspunkt …

ØIF Arendal reiser til Island med stor optimisme.

Det har ikke helt gått veien denne høsten, men en ny kamp og en ny turnering står nå for tur. Det er europacup (EHF) og Hafnarfjordur fra Island er motstander.
– Det kan være en slik kamp vi trenger nå. Vi blir borte fra fredag til mandag, og vi møter en ny motstander. I tillegg blir det sosialt med så llang tid sammen. Men dette er bare første omgang, andre omgang spilles neste helg i Sør Amfi, forteller Marinko.

Hele troppen gleder seg til å ta fatt på en ny turnering. Det er viktig med et godt utgangspunkt foran hjemmekampen i Sør Amfi neste helg.
– Klart, vi vil jo vinne. Det er jo det vi spiller for, men om vi ikke skulle gjøre det, så er uavgjort perfekt, men tap med et, to eller tre mål er heller ikke så ille utgangspunkt, forklarer Marinko.

Men han trekker frem at det er så jevnt i den internasjonale håndballen i dag alt alt kan skje når det er snakk om et så godt lag som Hafnarfjordur.
– Hadde det vært et lag fra Tyrkia – som vi møtte forrige sesong – så kunne vi nok sett mer forskjell, trekker han frem.

Han har sett alle kampene til det islandske laget, og analysert hver spiller som ØIF kan komme til å møte i de to kampene. ØIF-spillerne har fått den informasjonen de skal ha, og det kommer trolig til å bli mer. For på Island kommer det til å bli noen timer foran skjermene for å studere motstanderne ytterligere.

Island har i mange år vært en sterk håndballnasjon. De ble håndballverdens yndlinger under OL i Beijing i 2008, da laget spilte seg frem til sølvmedaljer.
– Island er en fantastisk håndballnasjon. De spiller med en enorm attityde. Islendingene gir alltid jernet, slår Kurtovic fast.

Det var en liten fremgang defensivt mot Fyllingen på søndag i eliteserien, selv om det endte med tap. Marinko Kurtovic mener at laget hans ikke var kyniske nok da det skulle avgjøres og fikk svi for det.
– Det er slik at det er i motgang feilene kommer … Jeg er sikker på at vi får en opptur og at vi kan reise hjem med ny selvtillit. Vi skal ha de gøy på banen og være ekkel å spille mot på en gang, sier han.

Marinko Kurtovic før Island-turen.