– En katastrofe for ambisjonsnivået i norsk herrehåndball – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

– En katastrofe for ambisjonsnivået i norsk herrehåndball

I dag ble det besluttet at årets cupfinale i håndball (herre- og damefinale) skal spilles i Nadderud Arena 30. desember 2015. Vi tok en prat med vår sportslige leder Per Carsten Michelsen om beslutningen.

– Det er en skandale. Dette ødelegger den satsingen som blant annet vi er med på, at vi skal bli bedre i hele Norge, og at norske klubber skal kjempe ute i Europa. ØIF Arendal er bare en av mange klubber som forventer gode rammebetingelser. Vi kan ikke nedskalere til en fjerdedel av tribunekapasiteten. Og det viktigste er at vi ikke kan spille i hjemmehallen til Haslum. Til og med folk bærumsfolk vil synes det er kjipt å spille cupfinale på hjemmebane. Og når det finnes flotte haller med over dobbelt så stor kapasitet som Nadderud Arena i både Larvik og Brunstad (7500). I tillegg Håkonshallen, og flere haller ellers i Oslo.

Facebook gløder i kveld over denne beslutningen, men du har vel selv vært i gruppen om hvor kampen kan spilles?

– Det stemmer ikke, jeg har vært med i gruppen som har diskutert cupfinalens fremtid og forbedringspotensiale. Jeg anførte tidlig at cupfinalen må spilles i en stor hall, og presiserte veldig klart at den ikke må spilles i noens hjemmearena. Da måtte det i tilfelle settes i en større kontekst hvor klubbene får være med å bestemme sammen. Vi har altså prinsippielt sagt at vi ikke vil ha arrangementet til Sparebanken Sør Amfi, da det er vår hjemmebane.

Hvor sint er du nå?

– Jeg har aldri vært mer forarget i denne jobben. Dette er skivebom. Ekstra ille er det at Norsk Topphåndball og Håndballforbundet er oss klubbene. Og klubbene blir altså ikke hørt.

Hva skjer nå?

– Vi tar en runde til på dette. Dette dreier seg ikke om at vi igjen kommer eller kommer ikke i cupfinalen, og hvor vi vil spille. Det er litt over et halvt år siden vi lagde en svær håndballfest med 2000 tilreisende i Oslo Spektrum, og arenaen var nesten utsolgt. Helt greit at Spektrum er for dyrt, men at det velges en løsning som tar topphåndballen mange skritt tilbake er hverken klubben eller jeg enig i. Jeg har snakket med ledelsen i flere klubber.

Har vi som klubb blitt involvert i beslutningen?

– Det har vi ikke. Der har ledelsen et problem. Dette var håndballens festdag, spesielt publikumsmessig.

Marinko Kurtovic uttaler følgende?

– Det blir ikke noe av dette tullballet i Nadderud Arena. Når et vedtak er fattet så utrolig idiotisk, så er det bare å gjøre om på det. Hele håndball-Norge ler av beslutningen. Enten får man velge en god løsning eller vurdere final four. Hvis ikke får ledelsen se seg om etter noen som kan gjøre en bedre jobb.

Kari Sunde i Svermen er for første gang sur.
– Hvis vi kommer til cupfinalen igjen, og får tildelt 500 billetter, da gråter jeg. Jeg har de beste minnene som supporter fra nettopp cupfinalen. Vi var 2000 i Oslo fra Arendal i fjor, og alle kommer tilbake, pluss mange fleir hvis vi klarer å komme til finalen igjen. Dette må gjøres om på.

Vi har ikke fått svar fra adm dir i Norsk Topphåndball Hein Barthold. Vi kommer tilbake med ny artikkel, så snart Barthold ringer tilbake.