Visste du dette om torsdagens motstander St. Hallvard? – ØIF Arendal

Visste du dette om torsdagens motstander St. Hallvard?

Klubben har nettopp forsøkt å bytte navn, har endret geografisk tilhørighet og har hatt partnersamarbeid med Drammen. Hva vet du egentlig om den ferske klubben?

St. Hallvard ble stiftet så sent som i 2008 som en samarbeidsklubb mellom Reistad, Lier og Ros. Den gangen inngikk klubben også et partnersamarbeid med Drammen Håndball for å gi de beste spillerne muligheter til å spille på elitenivå.

Sesongen 2015/16 rykket klubben opp fra 1. divisjon til Eliteserien bl.a. sammen med FalkHorten. Klubben spilte en sesong i eliteserien 2016/17 før det bar ned i 1. divisjon igjen.

22 kamper, 2 seiere, 4 poeng, 534 scorede mål, 636 innslupne, en negativ målforskjell på 113 mål ble resultatet etter en sesong i eliten. Og suverent sisteplass i Eliteserien.

Sesongen 2018/19 rykket St. Hallvard opp igjen. Like suverent som de rykket ned. 5 poeng foran Follo som også rykket opp. 6 poeng foran Nøtterøy som virkelig holdt på å slå Haslum i kvalikkampene. Et Nøtterøy som den gangen hadde vår Richard Lindström på laget!

Vår eminente spiller Herman Vildalen har også en sesong i St. Hallvard! Og kikker du ekstra godt på bildet i denne saken, så ser du vår fantastiske Vildalen!

Her kan du lese om spillerstallen, trenere, administrasjon og nyheter fra klubben

Ble nektet å bytte navn

St. Hallvard har gjort store endringer foran årets sesong med mulig endring av både regionstilhørighet og navn. Her er hva styret selv begrunner dette med:

Styret foreslår at klubbens navn endres til Fold HK. Fold er det gamle navnet på Oslofjorden, og er blant annet brukt i kongesagaene. Fold betyr den brede, åpne fjorden, og må opprinnelig ha vært brukt om den ytre, brede delen av fjorden. I og med at samarbeidet markerer noe nytt, en ny satsing for håndballen, så mener vi at det er naturlig med et nytt navn og vi har falt ned på Fold HK som et godt alternativ.

Det var på årsmøtetidspunktet sondert samarbeid med Reistad, Asker og Vestre Bærum. Og det er erfaringer fra tidligere drift som har gitt klubben tanker om at klubbens tidligere geografiske områder begrenser klubbens muligheter til å etablere en attraktiv toppklubb.

Men etter årsmøte fikk klubben beskjed om at et navnebytte ville avkrevd 2/3-dels flertall. Det var det ikke på ekstraordinært årsmøte. Og dermed blir navnet også i kommende sesong St. Hallvard og ikke Fold.

Valget av navnet Fold HK var godt historisk forandret:

Nedslagsfelt for den nye satsningen er området rundt Oslofjorden. I norrøn tid het fjorden Fold eller Foldin, «den slette, flate», som fjord navn i betydningen «den brede, åpne», brukt om ytre del av fjorden.

Men torsdag møter vi altså ikke Fold HK, men samme laget i den gamle navndrakten St. Hallvard, til kamp i Froland.

Håper vi ser deg!

Skarpnes sponsor ØIF Arendal