– Nå har jeg det veldig bra! – ØIF Arendal

– Nå har jeg det veldig bra!

Han er den ØIF Arendal spilleren som er nærmest A-landslaget. Hadde en turbulent sesong i fjor. Men nå trives han utrolig godt, Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen.

– Jeg har det veldig kjekt og trives utrolig godt i klubben. Først og fremst er jeg endel av en fantstisk spillegruppe. Så har vi veldig gode trenere og et støtteapparat som virkelig holder klasse. Jeg trives rett og slett veldig bra i klubben.

Hermann hadde en turbulet 2018/19 sesong som startet med tidenes overgang fra Norge til Danmark. Manglende tillit og svært begrenset spilletid gjorde at Hermann ønsket nye utfordringer et annet sted.

Saken fortsetter under bildet

Herman Vildalen i hjemmemøtet med Elverum.

Det kom ØIF Arendal for øre. Og da var det bare å sette seg på danskeferje med Color Line for å se om det virkelig kunne la seg gjøre å få sørlandets arvesølv tilbake til klubben. Det kunne det!

– Det var trøblete i fjor. Det skal jeg ikke legge skjul på. Mye kaos. Men nå har jeg fått en flott oppkjøring med ØIF Arendal. Og ikke minst, det er langt mindre skadetrøbbel nå enn det var på samme tidspunkt i fjor.

Skal bli bedre enn Eirik Heia Pedersen

De har vel ingen ambisjoner som linjespiller, spillerne som delte på jobben i Skjærgårdslekene. Både Eirik Heia Pedersen og Hermann Vildalen synes bakspillerposisjon er hakket gjevere.

– Jeg har ett mål for jobben på linja. Jeg skal i alle fall være bedre enn Eirik.

Hermann er ikke motvillig strekvikar. Han tar en for laget.

– Det er greit nok. Jeg gjør det beste jeg kan ut av det. I helgen forsøkte jeg å skape rom for bakspillerne. Og jammen ble det noen scoringer også, ler han.

Elverum, Drammen og ØIF Arendal topp tre

– ØIF Arendal kommer til å bli minst like gode i år som i fjor. Målsettingen er å gjøre det ennå bedre. Jeg tror at Elverum og Drammen blir de største utfordrene. Men det er flere andre gode lag som helt sikkert kommer til å utfordre topp tre fra i fjor.

Hermann i skuddet

At mange klubber har forsterket seg foran årets sesong har selvsagt ikke godt Hermann «hus forbi».

– Det er flere klubber som har gjort spennende forsterkninger. Og jeg tror at norsk herrehåndball er i ferd med å gjøre et generelt løft. Det kommer til å bli vanskligere og vanskeligere å være i toppen.

Allikevel har han stor tro på egen klubb og eget lag.

– Vi har større bredde og høyere kvalitet i spillertroppen enn noen gang. Og du kjenner det på treningene. Da er aldri rom for å slippe seg ned. Spiller du i forsvar, må du være skjerpet hele tiden. For det kommer virkelig kvalitet som ønsker å utfordre deg.

Seier i Skjærgårdslekene – et signal på hva som kommer!

– Det er første gang ØIF Arendal vinner Skjærgårdslekene. Og at vi gjør det uten strekspillere og uten noen av våre to faste målvakter. Det forteller mye om bredden og kvaliteten i spillertroppen.

Dessuten er det utrolig moro at de unge spillerne så til de grader tar vare på sjansene de blir gitt. I helgen gledet jeg meg veldig med Adrian Evensen og hans prestasjon mot Sandnes. Det ga frysninger

Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen

Gleder seg til tirsdagens oppkjøringskamp mot Kristiansand

Tirsdag møter ØIF Arendal storsatsningsklubben Kristiansand Topphåndball til oppkjøringskamp i Hisøyhallen kl. 19.00. Den gleder Hermann seg til.

– Det blir kjempe gøy. Vi skal selvsagt vinne. Og for meg holder det med at vi vinner. Og fortsetter vi den progresjon vi har hatt fra Danmark og gjennom Skjærgårdslekene så skal det gå bra. Men spennende blir det.

Også håper Hermann på fullsatt hall.

– Det er jo ikke så store hallen. Så vi får håpe at det blir helt fullsatt. Da blir det noen kroner i klubbkassa til Hisøy også. Det er litt av målet med å sette ut disse oppkjøringskampene.

Color Line sponsor ØIF Arendal