Hans Olav: – Det er nå vi flytter kulturen! – ØIF Arendal

Hans Olav: – Det er nå vi flytter kulturen!

Vi har tatt store steg i år og lagt grunnlaget for ny vekst i fremtiden

ØIF Arendals fysiske trener, Hans Olav Uldal, er helt bestemt. Det som ble levert forrige sommer er ikke godt nok denne sommeren. Og det som leveres denne sommeren kommer ikke til å være godt nok til neste år.

– Jeg vil si at bevisstheten til hva og hvordan vi prioriterer ressurstrening har blitt bedre. Og jeg er overbevist om at den utvikling vi har sett i det siste er en av flere flotte effekter vi har av samarbeidet med Olympiatoppen.

Samarbeid med Olympiatoppen gir resultater

ØIF Arendal har gjennom sesongen som har gått hatt et forskningssamarbeid med både Olympiatoppen og Universitetet i Agder. Et samarbeid som har gitt alle parter inspirasjon til mer sammarbeid. Og nå bistår Olympiatoppen Sør på de fleste fysiske og mentale områder rundt spillernes utvikling.

Saken fortsetter under bildet

Olympiatoppen Sør og ØIF Arendal

– Det spriker fremdels for mye mellom ressursene totalt i gruppa. Vi har noen ekstreme resultater. Jeg tror for eksempel det ikke er noen og i alle fall få, som kan matche Eirik Heia Pedersen og Martin Lindell i knebøy.

– Men det spriker for mye totaltsett. Det er absolutt nødvendig å få opp gjennomsnittet i flere av de parameterne vi måler. Og det gjelder både frivending og vertikal hoppkraft. Samt kast (!).

Vi flytter grenser hver eneste sesong nå. Og vi har fremdeles en stor jobb å gjøre.

Hans Olav Uldal

Og det er et forhold Hans Olav ikke er helt fornøyd med gruppa som helthet.

Er nødt til å bli ennå bedre i fremtiden

– Vi er nødt til å bli spesielt mye bedre når det kommer til eksplosivitet. Der er det ikke godt nok. På styrke og løpskapasitet er jeg langt mer fornøyd. Der er det bra hos svært mange.

– Jeg tror det nå ligger godt til rette for å videreutvikle den toppidrettskulturen som skal gjøre at vi tar nye steg. Og jeg tror også at større konkurranse i laget er med på å sikre at det skjer.

Og Hans Olav har en klar oppfordring til samtlige spillere.

– Som toppidrettsutøver må man følge alle aspektene i det å være en 24/7-timers utøver. Og dette gjelder i aller høyeste grad når det kommer til kunnskap om hvilke fysiske ressurser man trenger å prioritere for å gjøre det bedre enn konkurrenten som spiller på samme plass.

Som idrettsutøver må man følge alle aspektene i det å være en 24/7-timers utøver for å bli bedre enn konkurrenten på samme plass

Hans Olav Uldal

Så hansken er kastet fra den fysiske treneren gutter. Konkurransen står like godt i styrkerommet som på håndballbanen!