Marinko øker satsingen på fysisk trening – vil ha mer av Hans Olav Uldal! – ØIF Arendal

Marinko øker satsingen på fysisk trening – vil ha mer av Hans Olav Uldal!

Han har deltatt i OL, EM og VM i ti kamp. Vært ansvarlig for mangekamputviklingen i Norges Friidrettsforbund. Han har vært en av ØIF Arendals fysiske trenere i suksess-sesongen 2014/2015 ("dobbel" med NM- og seriegull). Nå vil Marinko ha mer av Hans Olav Uldal og øker hans stilling i klubben.

Hans Olav Uldal er fra 1. juni engasjert som 100%-ansvarlig for den fysiske formen til ØIF Arendals spillerstall. Engasjementet er nyopprettet i sin form og er en betydelig opptrapping av satsingen på denne deler av håndballutviklingen. Målsettingen er ikke snauere enn å være norsk håndballs best trente elitelag.

Hans Olav hadde sin utdannelse innen kommunikasjon og ledelse i USA. Men hans interesse for fysisk aktivitet har gjort han til en av landets fremste fysiske trenere. Med trenerkurs i Norges Friidrettsforbund og basistrenerkurs fra Olympiatoppen har han stadig utviklet sin trenerkompetanse. Han har også CrossFit sertifisering. Og nettopp CrossFit trening var det som gjorde at Hans Olav og ØIF Arendal «traff» hverandre første gang. I suksess-sesongen 2014/2015.

Nå ønsker ØIF Arendal å knytte til seg betydelig mer tid og oppmerksomhet fra Hans Olav enn hva som har ligget i det tidligere samarbeidet. Og klubben ser Hans Olavs utvidede re-engasjement som en betydelig investering i de spillerne man allerede har i spillerstallen.

– Vi legger opp til et tettere samarbeid for å ta nye steg med den fysiske formen, forklarer Hans Olav. – Jeg ser at det er mye å gå på generelt. Og det synes jeg er svært spennende. Gjennom det engasjementet jeg har hatt tidligere, har jeg lokalisert store forbedringspotensialer på den fysiske biten. Den er det mitt ansvar å ta tak i nå!

Hans Olav Uldal ser det som absolutt påkrevd å ta denne delen av arbeidet til et nytt nivå om klubben skal bli en dominerende herreklubb i norsk håndball.

– Absolutt. Skal laget ut å spille Champions League i fremtiden er det mye vi må bli bedre på. Ikke minst knyttet til det ansvarsområdet som jeg nå skal lede. 

Hva betyr ditt økte engasjement i praksis og for spillerne i spillegruppa?

– Det blir økning i antall fysiske treninger. Bedre oppfølgning av enkeltspillere. Bedre tilpasning for hver trening. Og spillerne vil merke at synergien og samhandling mellom fysisktrener, hovedtrener og det medisinske apparatet rundt laget gjør at oppfølgningen hele veien blir på et en-til-en nivå. Her skal vi gjøre alle til sin beste versjon av seg selv. 

Og selv om Hans Olav allerede er en av landets aller beste fysiske trenere er han ydmyk ovenfor eget forbedringspotensialet.

Skal ØIF Arendal bli en bedre klubb, må alle vi som er involvert være i utviklingsprosesser. Ikke bare spillerne. Vi jobber nå med å bruke klubbens nettverk for å gi oss i trenerapparatet våre utviklingsarenaer. Dette er et spennende prosjekt og jeg gleder meg stort til tiden fremover.

Hans Olav er godt fornøyd med starten.

– Juni måned har vært bra. Jeg er veldig godt fornøyd med det som gutta har levert så langt. Noen av dem har fått kjenne litt ekstra på mitt engasjement allerede. Vi har virkelig laget noen individuelle opplegg som jeg tror at mange vil ha stor glede av. Dette blir spennende.