Tuktet dansk storlag! – ØIF Arendal

Tuktet dansk storlag!

Meget overbevisende forestilling av ØIF Arendal mot Bjerringbro-Silkeborg!

I siste oppkjøringskamp fra Danmark viste ØIF Arendal-gutta seg fra en svært så oppløftende side. Etter å ha ledet til pause med ett mål (16-15), var det ikke langt unna at det kunne ha blitt en aldri så liten sesasjon da dommerne blåste av. Selv om det ble tap 35-33.

Imponerende avslutning

– Vi har enormt tunge bein etter en super uke med masse trening og hvor kampene egentlig bare er bonus, forteller en storfornøyd Marinko Kurotvic.

– Vi har den progresjon vi kan håpe på gjennom kampene her i Danmark. Og det svinger fra det briliante til det frustrerende. Sånn skal det være på denne tiden.

Kampen mot Bjerringbro-Silkeborg var både ett og to steg i riktig retning.

– Martin Lindell var enorm i første omgang. Og Richard Lindström viser høyt nivå over flere kamper. Olaf har imponert meg i alle tre kampene. Og jeg synes det var flott å se Laurits Rannekleiv i andre omgang i dag.

Stor tro på William

Marinko Kurtovic slapp også til stortalentet, Jørg William Fiala Gjermundnes, fra Kristiansand i store deler av første omgang.

– Det var en flott anledning til å vise William at ØIF Arendal vil noe med han. En perfekt sjanse å få vise seg mot noen av håndballfagets beste utøver. Og han imponerte meg.

– Han viste noen ting innledningsvis som ikke så mange våger. Han turde å utfordre selv om det var meriterte og respekterte håndballprofiler på motstanderlaget. Det er ikke så mange som hadde turt å gjøre den i hans alder. Sånt liker jeg å se.

7-meterkast mot en slik motstander i en slik situasjon, får du bare skyte dersom jeg har 100% troen på deg!

William fikk også anledning til å skyte ØIF Arendals 7-meter etter at klubbveteran og kollega Sondre Paulsen hadde «brent» to stykker.

– Sånt gjør man selvsagt bare med en spiller man har tro på, smiler Marinko.

Mener dagens kamp var to skritt i riktig retning

Hvordan oppsummerer du tre kamper og en uke i Danmark?

– Det er femte året på rad jeg er i Danmark med ØIF Arendal. Og det er det samme hvert år. Vi vinner ikke kamper. I det ligger også at vi kjører en kjempetøff treningsuke når vi er her. Så også i år.

– I år er jeg svært fornøyd med den utviklingen og progresjon gutta har visst. Vi viste at vi møtte et tøft lag i Bjerringbro-Silkeborg. Vi var opptatt av å levere en god avslutning som inngang på neste treningsuke. Det gjorde vi og i det ligger litt ekstra motivasjon.

Fornøy var Marinko også med målvaktspillet i siste kamp.

– Andrè har visst en flott progresjon han med. Og som en av to målvakter bærer han mye ansvar og får både tøffe situasjoner i kamper og tøffe treningre. Det han vartet opp med i siste kampen er jeg veldig godt fornøyd med. (saken fortsetter under bildet)

Etter turneringen i Danmark reiser André Bergsholm Kristensen og Jørg William Fiala Gjermundnes til mesterskap med ungdomslandslaget.

Men noen ting ønsker Marinko at det skal bli stor utvikling på.

– For mye bom og for mange teknsiske feil. Det skal vi ha fokus på i treningsarbeidet i tiden som kommer. Det er ingen grunn til at vi skal ha mer av dette enn våre motstandere.