PANZA: – Vi har faktisk ikke tid til å tenke på det – ØIF Arendal

PANZA: – Vi har faktisk ikke tid til å tenke på det

Sist fredag overvar ØIF-trener Luka Panza lanseringen av finalehelgen i Final8 i Sparebanken Sør Amfi. Torsdag står første hinder i veien for Final8-drømmen – Bækkelaget i åttedelsfinalen.

Luka Panza sammenligner perioden ØIF-gutta skal inn i nå med sluttspillet i mai/juni.
ANNONSE

unnamed-7

– Det er NM vi snakker om og i NM er det nesten ikke favoritter. Alt kan skje og alle kan slå alle, men på hjemmebane mot Bækkelaget må vi likevel erkjenne at vi er favoritter. Det blir tøft, sier ØIF Arendal-trener Luka Panza til oifarendal.no.

ANNONSE

oif_julebord_2022_1200x1200-2

BILLETTER TIL TORSDAGENS 1/8-DELSFINALE MOT BÆKKELAGET KLOKKEN 18:30 KJØPER DU HER.

Uten Sundal
Oslo-klubben rykket opp til eliteserien i 2009 samme med ØIF Arendal. Siden har gultrøyene og ØIF Arendal vært en fast del av øverste nivå. Bækkelagets toppscorer gjennom hele perioden, Emil M. Sundal, la opp etter forrige sesong. Vår egen – og forrige sesongens beste linjespiller i Rema 1000-ligaen, Aksel A. Strupstad, ble hentet fra nettopp Bækkelaget i sommer. Bækkelaget-trener Jørgen Laug har derfor måtte bygge om troppen gjennom sommeren. Etter fem serierunder i Rema 1000-ligaen ligger Strupstads gamleklubb poenget bak ØIF Arendal.
– De er et ungt og raskt lag. Det betyr at vi må levere enda mer tempo og riktige vurderinger, vurderer Panza som delte sin inngående analyse av torsdagens NM-motstander med spillerne mandag ettermiddag.

ANNONSE

los-posisjonering-some-1080x1080-2

Tre uker uten kamp
Når torsdagens NM-kamp blåses i gang er det nær tre uker siden siden laget spilte sin siste kamp. Torsdagens batalje er også startskuddet på intens kampperiode for ØIF Arendal når åtte kamper venter fordelt på 25 dager.
– Det blir som en liten sluttspillfølelse der vi alle lever i en boble. Nå skal vi bruke resten av uka inn mot kamp til å forberede oss med video idag (mandag) og starte de taktiske forberedelsene på treningsfeltet, sier han.
Panza og hovedtrener Heine E. Jensen har i friperioden også lagt opp til en egentrenigsperiode for å legge grunnlaget for den heftige perioden laget nå går inn i.
– Det sier seg selv at vi må rullere på troppen for å forlenge intensiteten og motivasjonen i hele troppen. Det blir mye spille, trene, restituere, se video, spille, trene, restituere, se video og den runddansen der fremover.
– Er det ikke dette som er gøy da?
– Jo! Det er som sagt litt slik som med sluttspill. Det er hektisk, men skikkelig moro, smiler han.

ANNONSE

02-handballpakka-1-1-id

Final8
Vinneren av torsdagens batalje er sikret kvartfinalebillett i NM. Semifinaler og finaler spilles som kjent i nevnte Final8 24.-26. februar i Arendal.
– Kjenner dere noe ekstra press med tanke på akkurat dét?
– Vi forsøker å legge ut presset litt på siden, men det er umulig å unngå det som skjer av lanseringer og festplaner i februar. Vi tar hver motstander med respekt og må levere ikke bare på torsdag, men også i en eventuell kvartfinale. Vi har faktisk ikke tid til å tenke på det, eller hva som skjer i februar. For oss handler det alltid om det som skjer i neste kamp, og det er Bækkelaget. Selv om Final8 skal arrangeres her, er vi ikke kvalifisert ennå. Det gjør vi kun med å vinne håndballkamper, avslutter ØIF-trener Luka Panza på vei inn til video- og analysemøte i Sparebanken Sør Amfi.

BILLETTER TIL TORSDAGENS 1/8-DELSFINALE MOT BÆKKELAGET KLOKKEN 18:30 KJØPER DU HER.

ANNONSE

oif_sponsorfamilien_okt_2022