Privatfly. Tårer. Skatteregler. Sirkuset er i gang! – ØIF Arendal

Privatfly. Tårer. Skatteregler. Sirkuset er i gang!

Mandag morge ankom dansk håndballs store sønn Mikkel Hansen i privatfly fra hovedstaden til Aalborg. På kvelden ble det emosjonelt for supporterne – og spillere – i Aalborg.

Mikkel Hansen er tilbake i dansk håndball, ti år etter at han spilte for nå nedlagte AG København. Til venstre sitter svenske Felix Claar og til høyre Henrk Møllgård. Foto: Aalborg Håndbold

Den danske storklubben, som gjestet Skarpnes Invitational og Arendal for halvannen uke siden, har som kjent to norske landslagsspillere i troppen, Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold. De to kantspillerne følger en hyggelig tradisjon med nordmenn i klubben. Elverum-trener Børge Lund, ØIF Arendals tidligere storskytter, hovedtrener og sportslig leder André Jørgensen Hofstøl og Håvard Tvedten er tre spillere med norsk pass og fortid i Aalborg.

Men fremover blir det mye Mikkel Hansen i den danske håndballhovedstaden. Mandag morgen ankom MH24 i privatfly fra hovedstaden til Aalborg, der han siden traff sine nye lagkompiser før første gang. TV2 Danmark var selvsagt på plass i privatflyet for å følge Hansens hjemkomst minutt for minutt.
For det var unektelig noen emosjonelle scener som utspant seg i Aalborg da klubbens spillere – og særlig den hjemvendte sønn, ble presentert for Aalborg-supporterne mandag kveld.
De drøyt 2000 billettene til mandagens spillerpresentasjon ble raskt revet bort. Rammen for sesongen ble så flott som klubbdirektør Jan Larsen knapt hadde turt å se for seg på forhånd. Dansk TV2 Sport skriver om en tårer, følelser og skyhøye forventninger. Benthe Kjær Petersen var en av supporterne som fikk overvære den følelsesladede spillerpresentasjonen.
– Jeg er både stolt og rørt. Flere av spillerne hadde tårer, sier supporter Benthe Kjær Petersen til TV2 Sport Danmark.

Skatteregler
TV2 Sport Danmark har også en fyldig artikkel i anledningen Hansens hjemkomst om den såkalte forskerordningen. Ordningen gjør det skattemessig gunstigere for klubbene å hente hjem profiler, såfremt de har vært minimum ti år i utlandet. Ifølge kanalen ble det i 2021 ansatt 156 sportsutøvere under ordningen, blant annet 125 fotballspillere og 27 håndballspillere.
– Det er ingen hemmelighet at det er en kjempefordel, sier Aalborg-direktør Jan Larsen til kanalen om ordningen som har vart siden 1992 i ulike former.

Dog, i kveld tirsdag klokken 20:30 får privatfly, forskerordninger, hjemvendte sønner og spillerpresentasjoner leve sitt eget liv. For da står sist sesongs seriemester, ØIF Arendal-spiller Matias Larsons eks-klubb GOG, klare for å yte rødtrøyene kamp om den første pokalen i Danmark.
Super Cup-finalen sendes på TV2 Sport 2 / TV2 Play. Det samme gjør finalen på kvinnesiden mellom Nora Mørks nye klubb Esbjerg og Odense. Den kampen har avkast kl. 18:30.

PS: Og Mikkel Hansen selv? Han blir ikke å se på banen før i midten av september. Han pådro seg som kjent en blodpropp i lungen i vår da han var under kontrakt med franske Paris SG.