NORGE: Leiesoldat Lindboe markerte seg i nord – ØIF Arendal

NORGE: Leiesoldat Lindboe markerte seg i nord

Ikke uventet markerte de tidligere landslagsspillerne Espen Lie Hansen og André Lindboe seg da duoen debuterte for deres nye 3.divisjonsklubb i helgen.

André Lindboe hjelper Tromsø med å rykke opp til 2.divisjon. Svaret på om planen blir en realitet får man 14. mai. Arkivfoto.

Det vakte oppsikt da tidligere ØIF Arendal-spiller og Arendal-bosatte André Lindboe og hans tidligere landslagskompis Espen Lie Hansen meldte overgang til 3.divisjonsklubben (!) Tromsø tidligere i vinter, men det var først i helgen at den meritterte duoen fikk sine første seriekamper for Tromsø.
Duoen er hentet til Tromsø for å styrke tromsøværingene i opprykksjakten. Tromsø har som ventet vært suverene i den lokale 3.divisjonen, og skal spille opprykkskvalifisering lørdag 14.mai i Kolstad Arena. Der møter Tromsø Klæbu og Kolstad 2. De to beste rykker opp i 2.divisjon.

Lindboe og Lie Hansen scoret henholdsvis fire og seks mål mot TSI i den siste kampen i seriespillet. Tromsø vant forøvrig 3.divisjon avdeling Nord-Norge med full pott.

Nord-Norge står for øvrig uten lag på de to øverste nivåene i norsk håndball. Den gamle storheten Bodø, med tidligere Haslum-trener Sten Stockfleth på benken, ligger i skrivende stund på 3.plass i 2.divisjon avdeling 1.
Alta, som i mange år var et lag å regne med i såkalt allnorsk seriespill, ligger sist i samme avdeling. Alta kan fortsatt redde plassen i divisjonen når tre serierunder gjenstår. Harstad ligger nest sist med samme poengsum som Alta.

PS: André Lindboe er formelt utlån til Tromsø fra ØIF Arendal Elite.