15 to-minuttere(!) og 40 scoringer i målfest – ØIF Arendal

15 to-minuttere(!) og 40 scoringer i målfest

Etter å ha tapt for et reservepreget dansk mesterskap torsdag kveld, ble det som ventet et helt annet oppgjør da Håndballgutta valset over Nederland lørdag.

Illustrasjonsbilde.

For det skal være klasseforskjell mellom Norge og Nederland i herrehåndball. Den forskjellen kom ikke til syne i åpningen, men utover i første omgang festet som forventet Norge grepet på matchen i Trondheim Spektrum, selv om Sander Sagosen, Torbjørn Bergerud og Harald Reinkind satt på tribunen. Erstatterne gjorde jobben og landslagsstrener Christian Berge benyttet anledningen til å teste ut store deler av troppen mot nederlenderne. Det fungerte godt. Det reservepregede norske mannskapet leverte varene og bød på målfest – og utvisningsfest i Trondheim.

Simen Holand Pettersen satt inn ni mål, Kevin M. Gulliksen åtte mål. Magdeburg-spiller Kay Smits satt inn åtte mål for Nederland. Norge ledet 20-13 til pause og plusset på med ytterligere 20 mål i andre omgang. Norge vant til slutt 40-29.

Det mest oppsiktsvekkende var at halve kampen ble spilt med en mann mindre på banen. Ikke mindre enn 15 (!) to-minutters utvisninger ble delt ut lørdag ettermiddag. Norges Tom Kåre Nikolaisen fikk også rødt kort, etter tre utvisninger.

Kristiansands nederlandske målvakt Mark Van den Beucken vartet kun opp med 16% redninger og hadde sammen med målvaktskollega Dennis Schellekensen tøff dag på jobben.

Danmark slo Frankrike 31-26 lørdag. Norge møter Frankrike klokken 16:45 søndag.