Fortsatt 200 tilskuere på våre hjemmekamper! – ØIF Arendal

Fortsatt 200 tilskuere på våre hjemmekamper!

Regjeringen har i dag varslet innstramminger for å få kontroll på covid-19 viruset. Håndballen er skjermet fra innstrammingen hvilket betyr at det vil være 200 tilskuere på kampen mot Kolstad på søndag!

Det var knyttet stor spenning til hvilke innstramminger som regjeringen ville ty til for å få has på den økte smittespredningssituasjon i landet. I en pressekonferanse som startet kl. 16 i dag redegjorde bl.a. statsminister Erna Solberg for disse:

Disse tiltakene trer i kraft ved midnatt, natt til onsdag 28. oktober:

  • I private hjem bør man ikke ha mer enn 5 gjester i tillegg til husstandsmedlemmer. Dersom alle gjestene er fra samme husstand, kan man være flere. Det innebærer at to familier kan møtes selv om de har mange barn.
  • Alle bør være sammen med færre personer i løpet av en uke.
  • Fra 200 til 50 på private arrangementer utenfor hjemmet.
  • Dagens adgang til å ha 600 personer til stede på utendørs arrangement begrenses til å gjelde arrangementer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.

– Noen vil kanskje undres over tiltaket hvor regjeringen begrenset private arrangementer utenfor hjemmet fra 200 til 50. Vi har fått informasjon om at dette gjelder arrangementer som bryllup, konfirmasjon og ikke idrettsarrangementer.

Tiltakene skal vare til tidlig i desember.