ØIF Arendal «vinner» Skarpnes invitational! – ØIF Arendal

ØIF Arendal «vinner» Skarpnes invitational!

ØIF Arendal vant kampene mot Nærbø og Kristiansand. Dermed er vi «vinnerne» av årets Skarpnes Invitational. En turning som Marinko ønsker å lage en stor tradisjon og folkefest av i fremtiden!

Helgens Skarpnes Invitational ble en kjempe suksess, selv om turningen gikk fra 4 til 3 lag «like før avkast». Så er alle de involverte klubbene fornøyd med helgens fartsfylte og krevende kamper.

I går vant ØIF Arendal mot Nærbø og i dag tidlig tok Nærbø seieren over KRS Topphåndball. I ettermiddag skulle ØIF Arendal spille mot KRS topphåndball, altså gjestene i fra vest fikk 2 kamper på en dag. Et tøft program, men KRS Topphåndball sto allikevel mannsterke i kampen mot ØIF Arendal.

SE OGSÅ: BILDEGALLERI FRA ØIF ARENDAL – NÆRBØ

Slik var kampen mot KRS Topphåndball

Slik som mot Nærbø så var det forventet en ordentlig fysisk prøve. Det ble også fort tilfellet. Selv om KRS topphåndball hadde en kamp i beina fra tidligere i dag så var de fast bestemt på å bite fra seg mot gutta våre. 1. omgang var preget av lite mål og en ordentlig stillingskrig hvor begge lag hadde suverene sisteskanser i sine målvakter. Det skal også legges til at begge lag fikk det ikke til helt i stemme i ankomst- og angrepsfasen. Om dette skyldes viktigheten av kampen (som en til dels kan argumentere på når det er sørlandsoppgjør) er uvisst, men det kunne virke som at gutta hadde litt høye skuldre til å begynne med. Men når det stanget så mest så tok Lars Jakobsen grep og fyrte av flere underarmsskudd fra 9 meteren.

Lars Jakobsen med flere langskudd i dag.

Like før midten av første omgang så la Marinko Kurtovic det første timeout kortet på bordet. Etter timeouten så løsnet det heldigvis litt, hvor blant annet Hermann Gjekstad fikk vist seg frem med både 1, 2 og 3 raske mål.

ØIF Arendal fikk en liten luken ned til KRS noe Marinko syntes var en fin anledning til å få testet ut en ung og lokal debutant. Fredrik Urquizo Venemyr løp inn på banen og ned til den ene vingen til stor fornøyelse for publikum.

Debutanten Fredrik

Resten av 1. omgang var mer eller mindre lik starten av kampen, med en stillingskrig som førte til en del sideveis spill. Lagene gikk dermed til pause på 11-6 til ØIF Arendal.

2. omgang begynte derimot langt friskere og på de første 8 minuttene så ble det skåret 10 mål. Stillingen var blitt 18-11 og KRS bestemte seg for en liten timeout like før det 10 minuttet av 2. omgang var spilt. Dessverre for de blå så hjalp det lite. For bare 6 minutter senere, midtveis i 2 omgang så tok KRS igjen timeout. Nå hadde ØIF Arendal skrudd opp tempoet og økt ledelsen. På kuben sto det nå 21-12 til hjemmelaget.

Etter timeouten så var vi en liten tur tilbake til stillingskrigen, hvor begge lag fikk satt et par mål hver. Men det skulle plutselig løsne mer og mer for KRS. Gjestene fikk hull på ballongen og tok sakte men sikkert innpå. På stillingen 23-16 så trenerbenken til ØIF Arendal (som for øvrig besto av både Marinko Kurtovic og vår nye svenske assistent trener Kristian Berndtsson) seg nødt til å gi sekretariatet et timeout kort.

Gutta var på i forsvar. Her Richard Lindstrøm og Hermann Gjekstad.

ØIF Arendal fortsatte å stange etter timeouten var over, og sleit i angrepsfasen. Men det var noe annet hjemme i forsvar, hvor hjemmelaget sto svært godt. Heldigvis fikk vi servert noen fantastiske mål fra Hermann Thysted som kastet ballen i vinkelen ved flere anledninger.

Men det var fortsatt noe som ikke stemte helt for ØIF Arendal, og Marinko fant igjen frem timeout kortet. Ved 2 og et halvt minutt igjen var stillingen 25-19 og ØIF Arendal tok timeout.

I de siste spilleminuttene fikk begge lag skåret et mål hver og sluttresultatet ble dermed 26-20 til ØIF Arendal. Et resultat begge leirer virket fornøyd med.

Alt i alt sier vi oss fornøyd med Skarpnes Invitational 2020 og ser nå frem til sesongstarten om en uke. Den skal TV2 dekke, les mer om det her. Opptak av kampen og reaksjoner kommer fortløpende.