Vi blir kjent med våre motstandere: Laget med den forhatte «skoesken» – ØIF Arendal
Med flagget til Halden foran semifinalen i cupen 2018

Vi blir kjent med våre motstandere: Laget med den forhatte «skoesken»

Frem mot seriestart skal vi blir kjent med lagene i eliteserien som ØIF Arendal skal møte, og vi skal tippe utfallet av serien denne sesongen …

I denne artikkelen skal vi se litt mer på Halden …

Cupfinalist forrige sesong og et lag som ingen liker å møte i Halden. Tidligere landslagsstjerne Jan Thomas Lauritzen har sittet ved roret noen sesonger nå og vært delaktig i at laget har etablert seg på toppnivå. Et av klubbens høydepunkt kom sist sesong, da laget sendte ØIF Arendal ut av cupen i semifinalen i Sør Amfi. Nummer ni i serien sist og dermed utenfor sluttspillet.

Halden slo ut ØIF i semifinalen i cupen i 2018.

Halden er et lag mange er usikre på denne gangen. Men det kommer til å bli svært mange jevne kamper med østfoldingene involvert.

Laget har mistet flere spillere, ikke minst målvakt Rasmus Bech. Han har dratt til Drammen. Også Kristian Stranden har forlatt klubben, til fordel for profflivet i Sverige.

Men laget har også fått hentet flere spillere, blant annet et par dansker som vil bli solide forsterkninger. Ifølge lokalavisa Halden Arbeiderblad sa også spillerne fra seg lønn for at de skulle få muligheten til å hente en av spillerne.

Halden er en av klubbene som allerede har startet sin sesong, og de hadde definitivt ikke den letteste motstanderen i en serieåpning. Det var nemlig Elverum som sto på motsatt halvdel onsdag kveld.

Halden er ikke noe enkelt lag å spillere mot.

Og Halden viste at de slettes ikke blir noen kasteball, til tross for at mange er usikre på Jan Thomas Lauritzens elever denne sesongen. De tapte 27-28, men Elverum avgjorde ikke kampen før i sluttsekundene i Remmenhallen. Nettopp Remmenhallen, den lett forhatte ”skoesken”, ”gymsalen” – kjært barn har mange navn – kan igjen bli den største suksessfaktoren for Halden.


For ingen lag liker å komme til Remmenhallen, som Halden benytter i påvente av at en ny storhall skal stå ferdig. Halden må trolig også belage seg på å kjempe til seg størsteparten av sine poeng på hjemmebane. Da blir den intime, gamle Remmenhallen svært så sentral …

Ifølge handball.no er dette spillerstallen til Halden den kommende sesongen: Dragan Kondic, Mounir Chehri, Trym Bilov-Olsen, Hans Fredrik Kristoffersen Cordt-Hansen, Tor-Erik Jarupat Bergum, Kristoffer S. Henriksen, Daniel Pedersen Nybøle, August Olsen Storbugt, William N. Nilsen-Nygaard, Bartosz Biniewski, Rasmus Mølgaard Lilholt, Håvard Solheim Jenssen, Kasper Thorsen Lien, Alexander Djordjije Mitrovic, Bertram Obling, Marius Rossfjord, Toke Bjelke Schrøder, Sondre Christopher Skogheim.


Nye spillere: Bertram Obling (Skanderborg, DEN), Toke Schrøder (Randers, DEN), Alexander Mitrovic (Elverum), Kasper Thorsen Lien (Sarpsborg), Marius Rossfjord (Sarpsborg), Sondre Christopher Skogheim (Herulf), Håvard Solheim Jenssen (Herulf).


Spillere i avgang: Rasmus Bech (Drammen), Kristian Stranden (Skövde, SWE), Thomas Solstad (Elverum), Gabriel Setterblom (Kolstad), Sander Wenneberg Linderud (Elverum), Truls Erik Andersson Grøtta (Tistedal Turn og Idrettsforening, spillende trener), Andreas Haglund (Tistedal Turn og idrettsforening), Sander Thorbjørnsen (Lagt opp), Anders Westlie (Lagt opp).
Trener: Jan Thomas Lauritzen

Vårt tips for Halden: 10. plass