– Jeg skal gjøre alt for å ta vare på de sjansene jeg får! – ØIF Arendal

– Jeg skal gjøre alt for å ta vare på de sjansene jeg får!

Noen få innhopp i eliteserien er det Adrian Gjeiskild Evensen kan se tilbake på, men den kommende sesongen kan det være du får høre mer om 19-åringen!

Som en ekte ØIF Arendal-gutt har han på imponerende vis kjempet seg tilbake etter en karrieretruende skade. Det er sånt som rører alle i og rundt klubben.

Han har aldri spilt for en annen klubb enn ØIF Arendal, 19 år gamle Adrian Gjeiskild Evensen.

Sist helg fikk han et aldri så lite gjennombrudd i for A-laget, da han i Skjærgårdslekene hamret inn sju scoringer i kampen mot Sandnes. Det er slett ikke verst for en som regnet med å være «vikar» i turneringen.

– Jeg føler det går greit nå, det er mye tung trening. Vi hadde spilt turnering i Danmark med G20-laget og jeg regnet med at jeg ikke skulle være annet enn en slags «vikar» når vi kom til Skjærgårdslekene, og at jeg kanskje ville få noen få innhopp. Jeg må bruke de sjansene jeg får best mulig når de dukker opp, sier han.

Adrian Evensen

Tirsdag var han med da ØIF Arendal og KRS spilte 25-25 i Hisøyhallen. Et tegn på at Adrian er treningsvillig og vil ta det siste steget, er at han stakk rett fra kampen og trente fysisk på treningssenteret. Og det er en hard konkurranse for 19-åringen. De to andre høyrekantene er nemlig U-landslagsspiller Sander Simonsen og Sondre Paulsen, med en rekke landskamper for Norge i beltet. Nå brukes Sondre mer som høyreback, men alle som har fulgt ØIF Arendal gjennom de siste 15 årene vet hva 31-åringen kan utrette også på høyrekanten.

– Konkurransen er hard, men det er bare for meg å lære, ta med meg alt jeg kan få med meg, sier han, og legger til at han er opptatt av å ta tingene steg for steg.

Da er de to mer erfarne lagkameratene i samme posisjon til god hjelp.

– Begge er flinke til å hjelpe meg. Jeg spør dem mye om hjelp og da får jeg råd fra dem. Det betryr mye for meg å ha slik lagkamerater, fremhever Adrian.

Adrian Gjeiskild Evensen mistet to sesonger på grunn av en prolaps i ryggen, men har klart å kjempe seg tilbake. En kan nesten si at det er mot alle odds at han er tilbake på banen. Behandling på NIMI i Oslo ble redningen for hans del.

– Den perioden var tung, og jeg prøver ikke å tenke på det. Nå er jeg helt fin, men jeg må kjøre ryggøvelser hver eneste dag for å holde ting vekk. Jeg må rose Marinko, for han har gitt meg den tiden det tar å bli bra igjen, forteller han.

Sommeren 2017 var han tilbake i trening. Før den tid hadde han siden han var 15 vært hospitant på treningene med A-laget og fått kjenne på nivået som møter ham som seniorspiller.

I november fyller han 20. Han bærer på et stekt håp om at han denne sesongen skal få flere muligheter. I oppkjøringen håper han også på flere sjanser til å vise seg frem.

– Jeg har prøvd å gi jernet og håper at fremtidige muligheter skal by seg. Målet mitt for sesongen er å bli fast på A-laget. Jeg føler jeg er nærmere enn noen gang. Får jeg noen sjanser, så håper jeg å vise hva jeg kan, sier Adrian, som gjennom å være en del av troppen i flere kamper sist sesong, er seriemester og håper å kunne legge noen flere titler i premiehylla etter neste sesong.

– Vi har et sterkt lag og jeg er sterk i troen på at vi også skal bite fra oss denne sesongen, smiler han.

Agderposten sponsor ØIF Arendal