2.101 tilskuere fikk servert nytt drama, men det blir ingen ny cupfinale på ØIF – ØIF Arendal

2.101 tilskuere fikk servert nytt drama, men det blir ingen ny cupfinale på ØIF

Det blir ingen ny cupfinale på ØIF ...

Igjen ble det drama med ØIF i hovedrollen. For andre gangen på rad endte det med et tap. ØIF tapte 26-27 mot Halden i semifinalen i cupen. Dermed blir det ikke noen ny cupfinale.

– Når vi spiller så dårlig, da fortjener vi ikke noen cupfinale. Dette er jævli skuffende.

Det sier Marinko Kurtovic, som fra sidelinjen fikk se guttene sine misbruke den gyldne muligheten til å ta seg til en ny cupfinale, fire år etter den forrige.

De mange ØIF-fansene som allerede hadde bestilt Oslo-tur i romjula, må nå legge andre planer.

– Det største problemet skjer bak på banen. Vi får ikke forsvaret til å fungere, da får vi heller ikke redninger. Halden spiller strålende, mot oss og hjemmepublikum, og de fortjener å ta seg til finalen når det blir slik. Det kan gå lenge til vi får en slik mulighet igjen.

– Klarer dere å reise dere inn mot europacupen til helga?

– Vi må reise oss, se oss selv litt i speilet og ta tak i dette, slår Marinko fast.

Skuffelsen etter en kamp har knapt vært større enn den var i Sør Amfi tirsdag 13. november 2018. Over 2.100 tilskuere hadde tatt turen denne sene kvelden. ØIF var klare favoritter, men dessverre gikk det ikke, og Halden er dermed klar for sin første cupfinale for menn.

Josip Vidovic var den som ble sittende lengst i hallen før han gikk i garderoben. Han var enormt skuffet etter tapet.

– Mye stemte ikke for oss i dag. Første omgang er bra i starten, men så faller vi sammen. På slutten klarer vi ikke å sette ballen i mål. Vi klarer ikke å sette forsvaret heller. De scorer på alt. De bytter forsvar, noe som vi ikke mestrer. Da får de kampen i sitt spor, forklarer Josip Vidovic.

Utover i andre omgang var ØIF i føringen i noen minutter.

– Jeg følte vi hadde dem da og trodde hele tida vi skulle ta det, men de fikk score for enkelt, sukker Vidovic.

Slik var kampen:

Det ble noen målfattige minutter i starten av kampen, og det gikk tre minutter før den første fulltrefferen kom. Da var det Jesper Munk hos ØIF som lurte ballen forbi Haldens sisteskanse.

Før fem minutter var gått, var det 3-0 til ØIF. Etter ti minutter hadde kampen satt seg litt mer og ØIF ledet 6-3. Men Halden er ikke et lag som gir seg så lett. Det viste laget i seriekampen i Sør Amfi tidligere i høst. Det gikk bare to og et halvt minutt, så var det 7-6.

Men to raske scoringer førte ØIF på ny tre mål foran før kvarteret var passert i Sør Amfi.

Den store spilleren innledningsvis var Sander Simonsen. Høyrevingen – som nylig skrev under en ny kontrakt for 4,5 år – scoret fire av de ni første målene til ØIF. I tillegg sto Kristijan Jurisic bra bakover og hadde fem redninger de første 15 minuttene.

ØIF hadde fått kampen inn i sitt spor og hadde en 10-7-ledelse, men så begynte det å kladde litt fremover. To angrep rant ut i sanden og selv i overtall gikk det i stå for ØIF-guttene. Det sto 10-9 etter 20 minutter. Like etter ble det 10-10 og lagene var like langt. Det skyldtes på langt nær godt spill av gjestene fra Østfold.

Gjestene gikk i føringen etter 22.26, da Truls Erik Grøtta satte ballen i mål. Da fant Marinko Kurtovic det klokt å ta en time out for å få gjort de nødvendige justeringene. Det hjalp lite, for fremover satt skuddene på langt nær der de skulle de første minuttene etter time outen.

En unaturlig stille Sør Amfi fikk se Halden øke ledelsen, mens ØIF bare fortsatte med å misse fremover. Optimismen som runget i starten hadde snudd seg til pessimisme. De siste ti minuttene av første omgang var det knapt et skudd fra ØIF som traff mellom stengene. Gikk skuddet innenfor, gikk det som regel rett på Haldens målvakt. Laurits Mo Rannekleiv endte en nesten ti minutter lang måltørke da han reduserte til 12-14 med under minuttet igjen av omgangen.

I siste sekund fikk Halden straffekast, men André Bergsholm Kristensen var på rett sted og reddet.

Dermed var det 12-14 til pause, etter en skuffende avslutning fra hjemmelaget.

8,25 gikk det av andre omgang, så var ØIF tilbake i ledelsen. Det var en lignende åpning som den første omgangen, ØIF kom best i gang og satte sjansene de fikk. I tillegg kom et par målvaktsredninger av André Bergsholm Kristensen.

Etter 35 minutter hadde ØIF kommet opp på 15-15 og utlignet Haldens forsprang fra pausen.

Og spenningen, ja den bare vedvarte. ØIF ledet 18-17 da 40 minutter ble passert. ØIF måtte i to perioder spille med en mann mindre i innledningen av andre omgang,

Drøyt 43 minutter og ØIF hadde muligheten til å komme to mål fora, etter at Bergsholm Kristensen hadde reddet og Eirik Heia Pedersen skaffet straffe i det påfølgende angrepet, men straffet satte ellers så sikre André Lindboe i Haldens målvakt.

45 minutter var gått og spenningen var fortsatt vanvittig. Da sto det 20-20.

Halden var tilbake i føringen ikke lenge etter, og kampen så ut til å få akkurat samme regien som før pause, da ØIF var best i starten, men Halden avsluttet best.

Med ni minutter igjen av kampen, så det kritisk ut. Halden var to mål foran og all flyten så ut til å være vekk for ØIF-guttene.

Halden fikk en spiller utvist etter tre tominuttere med knappe ni minutter igjen av kampen. Overtallet de neste to minuttene klarte ØIF å vinne, men Halden var fortsatt foran. De avgjørende pasningene og avslutningene satt ikke for ØIF.

Med fire minutter igjen så det bare mørkere ut, for Halden ledet da med to mål og hadde god kontroll på ØIF-guttenes angrep. Laurits Mo Rannekleiv tente et håp da han reduserte til 24-25 med knapt fire minutter igjen.

En viktig redning av Kristijan Jurisic med tre og et halvt minutt igjen ga ØIF en ny sjanse. Eirik Heia Pedersen satset og skaffet straffekast. Sondre Paulsen satte straffe i mål og det var igjen likt – 25-25. 2 minutter og 30 sekunder gjensto.

Halden fikk drøye det neste angrepet og satte det tilslutt i mål. Halvannet minutt var igjen. ØIF ville trolig bare få det ene angrepet på å sikre ekstraomganger. Med 28,50 på kampklokka, tok Marinko Kurtovic den siste time outen for kvelden for ØIF. Sondre Paulsen grep sjansen og satte inn 26-26.

Halden hadde det siste angrepet. 17 sekunder igjen og Jan Thomas Lauritsen på Halden-benken la inn sitt siste time out-kort. Halden hadde frikast. Det ble satt i mål. Halden er klar for Oslo Spektrum. ØIF må bli hjemme. Dessverre.