Sliteseier på Haugalandet

Tok med to viktige poeng hjem fra Haugesund

Etter et surt tap hjemme for BSK/NIF sist helg, var det Haugaland som sto for tur denne helgen for guttene.

Bortekamp er alltid ekstra tøft, og laget tok turen bortover til Haugesund allerede på lørdagen for å lade opp på best mulig måte.

ØIF tok ledelsen fra start, og holdt på den gjennom første omgangen. Det var mye godt forsvarsspill å se, men fremover var det litt rusk i maskineriet. En del tekniske feil og skudd som gikk i stolpene eller målvakten.

Noen målrik kamp kan det ikke sies å ha vært, da stillingen til pause var 8 – 12.

Andre omgangen var i stor grad lik den første, men Haugaland pustet ØIF Arendal kraftigere og kraftigere i ryggen. Haugaland knappet sakte men sikkert inn på ØIF Arendal, og når det kun var 14 sekunder igjen av kampen var spenningen til å ta og føle på. Haugaland hadde da knappet inn ØIF Arendals ledelse til bare ett mål. Stillingen var 17 – 18, og Haugaland jaktet desperat på ett poeng. Her var det mann mot mann og ØIF supporterne satt på kanten av stolen i desperat håp om at guttene måtte få med seg to poeng hjem til Arendal.

På det tidspunktet la Leif Gautestad timeoutkortet, og taktikken for det siste angrepet ble lagt.

Dommerne blåste i gang kampen igjen, klokken tikket ned mot null, et par pasninger gikk rette veien hos de rød/sorte, og ballen endte opp hos Kenny Ekman inne på strek, som i siste sekund fikk snudd seg og banket ballen i mål. Stillingen var 17 – 19, og to poeng var sikret for ØIF Arendal.

Med denne seieren klatret ØIF Arendal opp til femteplassen på tabellen i Postenligaen. Neste kamp for guttene er allerede førstkommende onsdag, 20. februar, i Sør Amfi.

Nå er det Elverum som kommer på besøk. Laget som leder serien, som også er laget ØIF Arendal elsker å slå. Leif Gautestad uttalte til Agderposten i dag at han håper at seieren over Haugaland skulle gi en ketchupeffekt, og at guttene finner flyten og tar ut sitt beste mot Elverum.

Med seier på onsdagen har ØIF Arendal sjansen til å klatre opp på tredjeplassen, men det er også kort vei ned til bunnen av tabellen. Vi håper derfor på å se håndball av ypperste klasse av guttene til onsdag. Skal de gjøre det bra, trenger de all mulig støtte fra trofaste supportere, så her er det bare å ta turen til Sør Amfi for å heie guttene frem til en medaljeplass.