BØRSEN: Var helt matchavgjørende! – ØIF Arendal

BØRSEN: Var helt matchavgjørende!

Kristijan Jurisic sto fram som en bauta da ØIF Arendal tok seg til semifinalen i cupen etter å ha slått Halden 33-32. Jurisic var ikke alene om å storspille. Det måtte ekstraomganger til for å kåre en semifinalist, etter at ØIF rotet bort en tremålsledelse i ordinær tid. Magnus Langeland og Sondre Gjerdalen var også matchavgjørende i ekstraomgangene sammen med Sander Løvlie Simonsen.

Magnus Langeland var nesten prikkfri i kvartfinalen. Ni mål på ni skudd er meget sterkt, men bakspilleren blir litt borte i perioder. Keeper Kristijan Jurisic har en solid første omgang med åtte redninger, men i andre omgang er redningsprosenten 47. Han står frem når klubben trenger det som mest, og holder Halden på en armlengdes avstand omtrent alene. En liten feilpasning kunne vært skjebnesvangert, men tre solide redninger også i ekstraomgangene gjør sitt til at ØIF vinner cupthrilleren – og at Jurisic får fem poeng på børsen av ØIFs egen jury.

Kristijan Jurisic får 5 poeng av ØIF Arendals egen børs. Foto: Helge N. Olsen

Magnus Langeland var hakk i hæl. Han scorer 33-31 målet, bommer ikke på et skudd og er sammen med Josip Vidovic bunnsolid i overtallsspillet. «Langis» får tre poeng.

Birk Inselseth får to poeng. Han er stor i forsvar og har begynt å score flittigere enn før. 6 mål ble det denne gang. Synd han ikke scoret på flyveren i mot slutten av ordinær tid.

Birk Inselseth leverte en god kamp i ØIF Arendal drakten og får 2 poeng på dagens børs. Foto: Helge N. Olsen

Det siste poenget er det Sander Løvlie Simonsen som får. Måten han ofrer seg i forsvar på er forbilledlig, og han slipper knapt kantspilleren til Halden til når Halden er i angrep. 5 mål lar seg høre.

For øvrig var det artig å se at trener Heine Jensen ga unggutta stor tillit. Pelle Boesen spilte i angrep i nesten hele første omgang, Vemund Nordheim Ask fikk også rikelig med spilletid. Sander Løvlie Simonsen og Pelle Boesen scoret på to straffekast hver og var prikkfrie fra syvmeteren.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen besto denne gang av Svermen-entusiast Ingrid Sunde og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.