BØRSEN: Ville ha straffe i sluttsekundene – ØIF Arendal

BØRSEN: Ville ha straffe i sluttsekundene

Kampen ble solgt inn som folkets kamp, og oppgjøret mellom ØIF Arendal og Bergen ble en thriller som inneholdt alt hva en håndballkamp skal ha. Og for mange var nok ikke spørsmålet hvem som fortjente bestemannsprisen det store samtaleemnet da dommernes fløyte lød for full tid. Flere stilte spørsmål om ØIF Arendal ble snytt for straffe i sluttsekundene.

Stillingen var uavgjort 33-33, ØIF mistet ballkontrollen da det var sekunder igjen på klokka, og en Bergen-spiller sendte i vei en pasning som så ut til å havne hos en ØIF-spiller. Spørsmålet er om Bergen hadde ballkontroll da Bergen-trener Fredrik Tønne la timeout-kortet. -Klart straffe, mente flere ØIF-spillere, blant andre Sondre Gjerdalen. Men hjemmelaget fikk ikke gehør hos de to kamplederne Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen.

-Jeg fikk ikke med meg om ballen var i lufta eller ei, svarte ØIF-trener Heine Jensen etter poengdelingen. Men ØIF Arendal burde ha avgjort det hele til sin fordel langt tidligere. Hjemmelaget ledet med seks mål på det meste. De spilte praktfull håndball da de økte forspranget fra 21-19 til 25-19 tidlig i andre omgang. Men så kom de personlige feilene og bomskuddene på rekke og rad. I sluttminuttene kan ØIF takke keeper Kristijan Jurisic for poengdelingen. Men var han ØIFs bestemann?

Han reddet straffekast og 100-prosentsjanser. Likefullt går bestemannsprisen til lagets kaptein Josip Vidovic. Han var kampens assist-konge med 10 i tallet. 5 herlige scoringer ble det også. 5 poeng til Josip til tross for noen slurvete pasninger i perioder av kampen.

Kristijan Jurisic får 3 poeng. Han brukte litt tid for å spille seg varm, men var mye av årsaken til at ØIF ledet til pause (18-16), og at ett poeng ble igjen i Sør Amfi. Jurisic endte med 15 redninger og en redningsprosent på 33.

2 poeng går til Sondre Gjerdalen som ble ØIFs toppscorer med 6 mål. I forsvar er han betong – og hans engasjement og krigshyl når han lykkes, smitter til langt opp på tribunen. Det siste poenget går til lynvingen Dagur Gautason. Han scorer fire på fire og gjør knapt en feil.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består i år av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller og ØIF-profil André Jørgensen Hofstøl, samt tidligere Øyestad-spiller Frode Johansen og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.