Regjerende mester Nærbø videre etter triller – ØIF Arendal

Regjerende mester Nærbø videre etter triller

ØIF Arendal, Nærbø og Runar gikk alle videre til 3.runde i EHF European Cup lørdag kveld. For Nærbø var det med knapp margin.

Rune Haugseng og Nærbø slet seg videre i EHF European Cup lørdag kveld etter en strålende avslutning i Slovenia.

Som ventet fikk ØIF Arendal og Runar den enklest i lørdagens returkamper i EHF European Cup, mens Nærbø lenge slet med å få kontroll på egen skjebne borte RK Slovenj Gradec.
ØIF Arendal vant som kjent hele 36-26 borte mot HC Robe Zubri (70-46 sammenlagt). Olaf R. Hoffstad ble toppscorer med ti mål i kveldens returkamp.

Martin Lindell og Runar spilte uavgjort 31-31 mot makedonske Lovcen Cetinje. Vertene ledet forøvrig 15-10 til pause, men Runar dempet raskt nervene til trener Leif Gautestad etter en fin 2.omgang. Runar vant den første kampen med 11 mål og dermed 63-52 sammenlagt. Christoffer Rambo ble Runars mestscorende med ti mål.

For Nærbø var situasjonen helt annerledes. Sist helg vant Heine E. Jensens eksklubb og regjerende mester i EHF European Cup 29-28 hjemme mot Slovenj Gradec i Nye Loen. Åtte minutter før slutt ledet vertene 27-26, men så skrudde jærbuene på alt de hadde av sylindre. Vertene maktet ikke å score flere mål, mens Nærbø scoret tre på stripe. Dermed vant Nærbø 29-27 og 58-55 sammenlagt. Theodor Svensgård ble toppscorer med 8 mål.