ØIF ARENDAL SIGNERER NY DANSK SPILLER – ØIF Arendal

ØIF ARENDAL SIGNERER NY DANSK SPILLER

ØIF Arendal har gjort en spennende signering i 19 år gamle Mikkel Lund, som de siste to årene har spilt for det danske laget KIF Kolding, har nå skrevet under kontrakt med ØIF Arendal. Dette markerer et viktig steg i klubbens satsning på unge talenter og fremtidig suksess.

Mikkel Lund er en bakspiller med skyteferdigheter fra distanse. Han har også utmerket seg med sin evne til å spille mann mot mann, noe som gjør ham til en verdifull tilvekst. Hans dedikasjon til trening og vilje til å utvikle seg videre er stor, noe som passer perfekt med ØIF Arendals filosofi om å fostre hardtarbeidende og ambisiøse spillere.

Lund begynte sin håndballkarriere i en ung alder og har klatret opp i rekkene under hans tid i KIF Kolding. Hans overgang til ØIF Arendal blir sett på som en strategisk beslutning for å gi ham enda større muligheter til å fortsette sin utvikling.

Mikkel Lund i aksjon for KIF Kolding. Foto: KIF Kolding

Mikkel Lund selv er svært fornøyd med overgangen til klubben. «Jeg er veldig glad for å ha signert med ØIF Arendal,» sier Lund. «Dette er en stor mulighet for meg til å vokse som spiller og oppleve en ny håndballkultur. Jeg ser frem til å jobbe hardt sammen med laget og bidra til suksess på banen.»

Vi tok selvsagt en telefon til Danmark, for å høre litt mer hvem Mikkel Lund er og hvilke tanker ha gjør seg rundt det å skulle flytte til Arendal.

Hvem er Mikkel Lund?

-Jeg er en 19 år gammel dansk unggutt som avgangselev til sommeren, og fullfører derfor videregående utdanning ved IBC Aabenraa. Mer eller mindre, all min tid går med håndball og trening i KIF Kolding, som jeg kom for 2 år siden. Ellers så nyter jeg også bare å slappe av hjemme eller sammen med vennene mine

Hva er grunnen til at du valgte ØIF Arendal som din klubb neste sesong?

-Det har vært flere grunner til at jeg valgte ØIF Arendal som min kommende klubb. Det sportslige aspektet har klart hatt størst tyngde, og etter at jeg har snakket med Heine har jeg fått bekreftet at jeg har tatt det rette valget. Jeg ser på ØIF Arendal som det perfekte stedet for å kunne utvikle mine sportslige ferdigheter, men også på det personlig plan. Dette er fordi det er første gang jeg flytter hjemmefra og så til et annet land. Det blir nok spennende :). I tillegg skal min nåværende lagkamerat Pelle Boesen spiller også på laget, som har vært et pluss i min avgjørelse.

Mikkel ser på ØIF Arendal som det perfektet stedet til å fortsette sin utvikling. Foto: KIF Kolding

Hvor kjent er du med ØIF Arendal og norgesserien?

-Jeg ville løyet hvis jeg sa jeg kjente ØIF Arendal fullt ut. Jeg vet imidlertid at laget har en god historie og har prestert veldig bra i år med en 3. plass i turneringen og bronse i sluttspillet Samtidig har jeg i år og i fjor fått større kunnskap om den norske serien, siden norske lag har vært ute i Europa og laget gode prestasjoner. Også Kolstads store satsing har jeg fulgt mer med. Men jeg har ikke så mye kunnskap om totalen liga. Jeg er imidlertid godt klar over turneringsstrukturen, som for noen kan virke litt spesielt

Hva gleder du deg mest til med å flytte til Arendal og Norge?

-Det er mange ting jeg gleder meg til. Nå har jeg vært oppe en liten tur for å se omgivelsene, og Norge og området rundt Arendal er utrolig vakkert, vakker natur, som jeg gleder meg til å oppleve videre. Men det helt klart det sportslige jeg ser mest frem til. For eksempel det faktum å komme opp og møte guttene på laget, samt forhåpentligvis spille og trene mye god håndball. Men jeg gleder meg også til å møte fansen i hallen, og gi dem en god opplevelse når vi spiller

Hva ser du på som dine styrker på håndballbanen?

-Mine styrker på banen er veldig allsidige, vil jeg si. Jeg kan gjøre begge deler spill mann-til-mann-spillet og legge hardt press. Imidlertid er min største styrke hoppskuddet mitt og skudd bakfra, der jeg har vært god på å få inn riktig timing etter at lagkameratene mine har blitt med å skape plass. Jeg kan også dekke baksiden, men det er ett punkt jeg må forbedre

Hvilke personlige mål har du for den kommende sesongen?

-Personlig vil jeg som sagt gjerne forbedre forsvarsspillet mitt, men samtidig har jeg også et mål om å bli mer dynamisk og eksplosiv i min mann mot mann dueller, så jeg lettere kan skape gode situasjoner for laget. Så har jeg også et klart mål om at vi må havne i den gode enden tabellen, og skape gode resultater for klubben.

Vi ønsker med dette Mikkel Lund hjertelig velkommen til oss i ØIF Arendal, og gleder oss til mye moro utover høsten!!