TILBAKEBLIKK TORSDAG: – Ett mål til, jeg lover å redde neste! – ØIF Arendal

TILBAKEBLIKK TORSDAG: – Ett mål til, jeg lover å redde neste!

Det er endelig torsdag, og vi fortsetter med Tilbakeblikk Torsdag! Hva er vel bedre enn å fortsette fra NM-semifinalen i 2014? Dagens tilbakeblikk går derfor til NM-finalen i Oslo Spektrum den 30. desember 2014.

Det var klart for klubbens aller første NM-finale, og på motsatt banehalvdel stod Bodø. Bodø-laget bestod av flere spillere som har eller er sentral i den norske serien, som Endre Langaas, Vetle Eck Aga, Alexander Westby, Børge Lund, Stig-Tore Moen Nilsen, Joachim Søholm Christensen og Binai Aziz, for å nevne noen.

I likhet med ØIF Arendal, var dette også Bodøs første cupfinale. Nesten 6000 tilskuere hadde tatt turen til Oslo Spektrum den kvelden, og et hav av arendalitter var selvfølgelig på plass. Dette la opp til å bli et spennende oppgjør. ØIF Arendal ledet serien på dette tidspunktet, men Bodø var bare to poeng bak på tredjeplass.

Det ble en utrolig spennende cupfinale hvor André Jørgensen Hofstøl stod frem for ØIF Arendal med sine 9 mål. Svenn-Erik Medhus startet kampen i mål for ØIF Arendal, men senere kom den da 19 år gamle Kristijan Jurisic inn og gjorde en god kamp. Mot slutten av kampen snudde Marinko Kurtovic seg mot benken og så en heltent Svenn-Erik Medhus. Han valgte å bytte ut Jurisic, selv om unggutten hadde stått bra i finalen.

Og vi husker alle den berømte siste timeouten til ØIF Arendal, hvor Medhus sa: «Ett mål til, jeg lover å redde neste.» André Jørgensen scoret, og Medhus holdt sitt ord. ØIF Arendal vant 23-22, og ØIF Arendals første tittel var et faktum.

ØIF Arendals tropp under NM finalen. (Mål i parantes)

1.Svenn-erik Medhus
3. Josip Vidovic (2)
4. Håkon Ludvik Finsrud
5. Knut-Inge Jørgensen
6.Petar Topic
7. Tobias Gjertsen (1)
8. Magnus Jøndal (2)
10. Sondre Paulsen (1)
11. Marcus Dahlin (4)
12. Kristijan Jurisic
14. Eirik Heia Pedersen (2)
15. Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen
17. David André Rui
33. André Marius Jørgensen Hofstøl (9)
81. Sander Løvlie Simonsen
87. Per Kenny Ekman (2)

Ledelse:

Marinko Kurtovic
Asle Gran
Trygve Røisland
Astrid Saxi

Alle bilder tatt av Jan Espen Thorvildsen