BØRSEN: Så nære, så nære – ØIF Arendal
01 Okt 2023 ØIF-Elverum

BØRSEN: Så nære, så nære

ØIF Arendal hadde Elverum på gaffelen i 50 minutter, men så snudde det. Elverum scoret seiersmålet sekunder før slutt, og dermed må ØIF vinne både hjemme i Sør Amfi kommende tirsdag og et tredje oppgjør på Elverum for å nå sluttspillfinalen.

36-35 tapte ØIF i en thriller av en håndballkamp som måtte avgjøres etter ekstraomganger. Ved full tid sto det 29-29.
Mathias Larson ble kampens toppscorer med 14 mål, og var uten tvil ØIFs beste. Han har dessuten fem assist, og sluttspurten han satte inn etter straffebommen på tampen var formidabel.

Tre poeng går til Sondre Gjerdalen som er bunnsolid i forsvar og han kriger like intenst begge veier. Fem mål ble det på den råsterke strekspilleren.

Kristijan Jurisic i ØIF-buret får to poeng. Han har flere viktige redninger, og det er bare uflaks at returen etter den siste redningen i andre ekstraomgang ender hos en Elverum-spiller. Jurisic varter også opp med en avgjørende redning som gjør at ØIF berger uavgjort etter 60 minutter.

Det siste poenget går til Josip Vidovic. Han serverer som en stjernekokk, men er ikke like toneangivende i forsvar ettersom han må flate ned i forsvar når Elverum spiller 7 mot 6. Alt i alt var nok Elverum strået hvassere i 7 mot 6 enn ØIF denne gang. Laget greide i større grad å brette ut spillet mer enn gjestene.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire.
Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.