ØYESTAD: Beholder plassen på minst mulig margin! – ØIF Arendal
Mathias Wahlstrøm fyrer av sitt skudd som ente i scoring. Foto: Helge N. Olsen

ØYESTAD: Beholder plassen på minst mulig margin!

Det har vært en sesong fylt med utfordringer og lærdom for de unge talentene fra Øyestad, som har kjempet i 2. divisjon. Med en betydelig omrokkering av laget før sesongen, sto de overfor en bratt læringskurve i den krevende divisjonen.

Gjentatte utskiftninger i troppen før sesongen, gjorde sesongen ekstra krevende for Øyestad-guttene, og de fant seg selv involvert i nedrykksstriden. Alt stod på spill i den siste kampen av sesongen da de møtte Sandefjord 2. For å holde seg i 2. divisjon, var de avhengige av seier mot Sandefjord 2, samtidig som Linderud/Linje 5 ikke måtte vinne.

Med en imponerende innsats slo Øyestad Sandefjord 2 med hele ni mål. Dessverre for dem vant likevel Linderud/Linje 5 sin kamp, og det virket som om nedrykket var uunngåelig.

– Jeg tenkte at nå har vi rykket ned, og jeg var skuffet etter kampen, forteller kaptein for Øyestad, Magnus Tveitdal Olsen.

Men et uventet lysglimt dukket opp for Øyestad-guttene. Fyllingen rykket ned fra 1. divisjon, noe som betydde at deres andrelag, Fyllingen 2, ikke kunne spille i samme divisjon. Dette åpnet opp en mulighet for Øyestad til å beholde plassen sin i 2. divisjon.

Konkurransen var imidlertid ikke over ennå. Viking fra Stavanger hadde like mange poeng som Øyestad, og målforskjellen var også identisk. Dermed kom det an på antall scorede mål gjennom sesongen for å avgjøre Øyestads skjebne i 2. divisjon.

Lykkeligvis hadde Øyestad scoret flere mål enn Viking gjennom sesongen, og dermed var plassen deres i 2. divisjon sikret for neste sesong. Etter en sesong preget av utfordringer og lærdom, kan Øyestad nå se fremover med håp og fornyet styrke.

Øyestad er også laget med flest på tribunen, det ønsker de å takke alle som har møtt opp for.