BØRSEN: Den lille trollmannen – ØIF Arendal
14 April 2024

BØRSEN: Den lille trollmannen

Marhias Larson fikk nytt kallenavn av TV-kommentatorene, og var banens gigant. Kristijan Jurisic var på ny outstanding, men hvem var best av de to da ØIF tok seg til semifinale med seier over Nærbø?

Ingen tvil: Mathias Larson får fem poeng på børsen. 13 mål på 19 skudd. Han er like målfarlig fra alle posisjoner og har bøttevis med assist.

Kristijan Jurisic er også i toppform inn mot semifinalen. Første omgangen var bedre enn andre, men noen av redningene var fenomenale etter sidebytte. Redningen han presterte da kom inn fra benken, er noe av det råeste vi har sett. Tre poeng til ØIF-keeperen.

Josip Vidovic var også tilbake etter at en liten skade holdt ham utenfor nesten helle forrige kamp mot Nærbø. Josip er uvurderlig i forsvar og får to poeng. Siste poenget går til Sander Løvlie Simonsen som scoret fem flotte mål på sju forsøk.

Sander Løvlie Simonsen var solid på høyrekanten for ØIF Arendal. Foto: Helge N. Olsen

ØIF Arendal sørget for en fantastisk snuoperasjon i kampen mot Nærbø. De lå under ved pause, men i andre omgang tok de kommandoen fra første sekund, fikk luket bort de mange feilene, og viste hele Håndball-Norge hvordan man spiller sju mot seks. Etter 40 minutters spill hadde overtatt hele momentet i kampen og ledet med fire mål. 33-28 vant de til slutt.

ØIF Arendal kom bakpå fra start i kampen. Tre bomskudd ble notert før Mathias Larson satte gjestenes første scoring, og som mot Nærbø hjemme i Sør Amfi, var det keeper Kristijan Jurisic som holdt ØIF inne i kampen. Han vartet opp med en redningsprosent på 40 før sidebytte. ØIF var aldri i ledelsen i første omgang, og da de tilreisende fra Svermen trodde Mathias Larson sendte ØIF foran, ble han på uforståelig vis avblåst for overtramp. Ved pause sto det 14-12 til Nærbø etter altfor mange tekniske feil og bomskudd fra ØIFs side. Ps: Det var ikke bare Larson som fikk kallenavn av TV-kommentatorene. Jørg William Fiala Gjermundnes ble likegodt kalt Kaptein Sabeltann da han oppildnet sine lagkompiser i en timeout.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.