BØRSEN: Viser gryende scoringsform – ØIF Arendal
Foto: Helge N. Olsen

BØRSEN: Viser gryende scoringsform

Slegga fra Kristiansand viste gryende scoringsform før sluttspillet, og eliteseriens toppscorer samt keeper Kristian Jurisic trådte til da ØIF trengte det som mest mot Fjellhammer.

32-37 vant ØIF i siste seriekamp i årets eliteserie. Nå venter sluttspillet. Første kamp er i Sør Amfi førstkommende søndag kl 1700 Jørg William Fiala Gjermundnes var i scoringsform mot Fjellhammer. 8 mål ble det på unggutten, og 5 poeng på ØIFs spillerbørs. Uten tvil ØIFs bestemann. Fiala får det til å se så enkelt ut når han putter sine kasser.

William Fiala leverte 8 mål i dagens kamp mot Fjellhammer. Foto: Helge N. Olsen

3 poeng går til målvakt Kristijan Jurisic. Han har nok stått bedre kamper, men har en egen evne til å stenge buret når klubben trenger det som mest. En annen spiller som er i form før sluttspillet er Mathias Larson. 6 mål ble det mot Fjellhammer og dansken har også en evne til å slå til når det butter litt imot. Sondre Gjerdalen får det siste poenget. Sondre scoret også 6 mål.

Det var Fjellhammer som kom best i gang i kampen og de ledet både med ett og to mål før litt Jurisic-magi mellom stengene gjorde sitt til at ØIF kon foran i målprotokollen. Først vartet ØIF-målvakten opp med en dobbeltredning på straffe, og Jørg William Fiala Gjermundnes kunne se de gjestene i føringen for første gang i kampen. Sekunder senere scoret Kristijan Jurisic fra egen målgård, og dermed ledet ØIF 9-7. Men Fjellhammer kjempet seg tilbake og kunne gå til pause med16-15-ledelse. I andre omgang skaffet ØIF seg raskt en firemålsledelse og så deretter ut til å sette på cruise-kontrollen frem til sluttminuttene hvor de satte inn støtet og vant 32-27 via en sterk sluttspurt hvor både Fiala, Mathias Larson og Kristijan Jurisic var sentrale.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.