Mathias Larson skriver historie: Passerer 200 måls milepæl i REMA 1000-Ligaen! – ØIF Arendal
03 April 2024

Mathias Larson skriver historie: Passerer 200 måls milepæl i REMA 1000-Ligaen!

I gårsdagens kamp mot Haslum var det knyttet stor spenning. For ØIF Arendal var det ikke bare et spørsmål om seier eller uavgjort for å sikre seg bronsemedaljen i årets serie, men også en mulighet for Mathias Larson å skrive seg inn i historiebøkene.

Med 189 mål allerede på sin konto før kampen, lå Larson kun ett mål unna rekorden til Stegavik, den mest scorende spilleren siden serieformatet endret seg i 2004/5-sesongen. I en maktdemonstrasjon på banen scoret Larson hele 11 mål i gårsdagens oppgjør, og dermed passerte han Stegavik og nådde en imponerende total på 200 mål for sesongen. Dette gjorde ham til den mest scorende spilleren i norsk eliteserie siden formatet ble endret for 20 år siden. Larson sluttet seg dermed til et eksklusivt selskap, sammen med Kjetil Strand, som tidligere passerte 200 mål i løpet av en sesong, men under et annet serieformat i 2002/3-sesongen.

Mathias Larson i skudd rett før han setter sin 200 scoring denne sesongen. Foto: Helge N. Olsen

På spørsmål om den historiske milepælen uttalte Larson ydmykt: – Selvfølgelig er det stort å score 200 mål, men jeg er mer stolt av hva laget har prestert denne sesongen. Vi satte oss som mål å sikre bronsemedaljen, og det klarte vi med en serierunde igjen. Vi spurte også Mathias om dette var en målsetning hadde satte før sesongstart – jeg satt meg ikke ned før sesongen og satte meg et mål om å ta scoringsrekorden, men det ble en målsetning de siste par kampene, når jeg så det var en mulighet. Det er mange store navn på listen, og det er kult å være med i det selskapet.

ØIF Arendal uttrykte sin stolthet over Larson og hans prestasjoner, det å score 200 mål med en serierunde igjen er imponerende, spesielt i en liga som stadig er i rivende utvikling. Nå retter vi blikket mot den siste seriekampen mot Fjellhammer og det spennende sluttspillet som ligger foran oss.