BØRSEN: Dagur-show – så overtok ungdommen – ØIF Arendal
Dagur jubler høyt etter scoring mot Runar. Foto: Helge N. Olsen

BØRSEN: Dagur-show – så overtok ungdommen

Dagur Gautason var i praktslag og markerte seg fra første stund da ØIF Arendal valset over bunnlaget og vant 40-28 over Bergen TIF. Men var islendingen ØIFs bestemann i en kamp hjemmelaget dominerte i 52 minutter?

Viking TIF kom best i gang og ledet 4-2 da Gautason innledet sitt show. Han scoret 6 mål innen det var gått 12 minutter, og dermed hadde ØIF snudd til ledelse 9-4. Etter denne offensiven fra lynvingen, hadde ØIF full kontroll, og i det fjerne ligger bronsemedaljene og venter. Ett poeng på de to siste kampene mot Haslum og Fjellhammer og bronsen havner i Arendal.

Dagur Gautason scoret 8 på 8 forsøk, og løp fra alt og alle den tiden han var på banen. 5 poeng og banens bestemann. Etter hvert overlot han plassen til Sebastian Løvlie Simonsen som tegnet seg for to spillemål og en straffescoring. ØIF Arendal ledet 22-12 ved pause, og forsvaret satt som et skudd. Josip Vidovic er sjefen i forsvar, og måten han blokkerer motstandernes ballbane er unik. Josip var en av få ØIF-spillere som ikke kom på scoringslisten, men var nest sist en rekke ganger. 3 poeng til ØIF-kapteinen.

Vemund Norheim Ask sørget imidlertid for å komme på scoringslisten. Tre kasser ble det på den talentfulle spilleren fra Kragerø, og han hadde også tre assister. Det ene innspillet til Mathias Rohde Larson var av ypperste klasse. Unggutten får 2 poeng av ØIFs selvutnevnte jury. Det siste poenget går til Mario Matic. Han er playmaker med stor P, og scorer tre på tre forsøk.

I andre omgang gjorde ØIF-trenerne en rekke endringer, og måten de faset inn ungguttene på var kløktig. Vemund Norheim Ask spilte hele andre omgang i angrep, Sebastian Løvlie Simonsen erstattet Dagur Gautason, og Mathias Wahlstrøm fikk også prøve seg. Han scoret et flott mål. Arni Sigurbergsson fikk også tillit utover i omgangen, og han skaffet hjemmelaget et straffekast.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.