BØRSEN: Ingen tvil etter sterk andre omgang – ØIF Arendal
Mario Matic har trvies godt på samling med rekruttlandslaget. Foto: Helge N. Olsen

BØRSEN: Ingen tvil etter sterk andre omgang

Etter en svak første omgang skrudde ØIF Arendal opp tempoet og slo Sandnes komfortabelt 35-28. ØIFs bestemann? Han har samme dialekt som vertene.

ØIF Arendal åpnet sterkt i kampen mot Sandnes. Forsvaret satt bra, og alt så ut til å gå på skinner. Men etter 10 minutter begynte det å kladde. Sandnes kjempet seg langsomt inn i kampen igjen og etter 28 minutter utlignet blåtrøyene. De var også oppe i ledelsen et par ganger, men så koblet ØIF Arendal et visst grep slik at de kunne gå til pause med ledelse 15-13.

Etter pause var det ingen tvil. Gjestene så mer påskrudde ut, og tempoet ble satt litt opp. På kort tid ble forspranget økt til fem mål, og ØIF kunne kontrollere inn. Mario Matic var hærføreren i kampen mot Sandnes. Han styrte angrepsspillet som han ville, og viste styrke da laget trengte det som mest både i første og andre omgang. Dessuten ble det fem scoringer – og fem på børsen.

I forsvar var Josip Vidovic sjef. Han sørger som vanlig for å stresse motstanderne i sin fremskutte posisjon. 3 poeng til ØIF-kapteinen som også scoret 5.

2 poeng går til Jørg William Fiala Gjermundnes. Bakspilleren fra Kristiansand er på vei tilbake etter skade, og han bidro sterkt med scoringer etter sidebytte. 6 mål scoret Fiala, ett mål mindre enn Mathias Larson som ble toppscorer med 7 kasser.

Siste poenget går til Sondre Gjerdalen. Han legger ned en formidabel jobb i forsvar og bidrar med fire mål. I

hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.