SISTE: Tre ØIF Arendal spillere best i sin posisjon! – ØIF Arendal
19 Nov 2023 ØIF-Fjellhammer

SISTE: Tre ØIF Arendal spillere best i sin posisjon!

I Norsk Topphåndballs artikkelserie «HåndballNØRD» har de rangert de fem beste spillerne på hver posisjon basert på deres prestasjoner gjennom sesongen, målt ved MEP-skalaen. For å kvalifisere seg til listen måtte spillerne ha deltatt i minst 14 av lagets 22 kamper, og de ble valgt ut basert på deres gjennomsnittlige MEP per kamp.

Lurer du på hva MEP egentlig her? Klikk her!

Blant de fremragende spillerne på listen fant man imponerende nok hele tre representanter fra ØIF Arendal, og hver av dem var best på sin respektive posisjon. Topp 5-listen over kantspillere toppes av Dagur Gautason, som har levert en strålende sesong for ØIF Arendal etter overgangen fra islandsk håndball. Gautason har til nå scoret imponerende 112 mål med en scoringsprosent på nesten 78%, og hans MEP ligger på imponerende 74,60. Norsk Topphåndball har kommentert Gautasons innsats og sier: – Gautason er eneste kantspiller på Topp 10-listen over antall scoringer. Islendingen har levert på høyt nivå gjennom hele sesongen, og gir ØIF Arendal en ekstra «boost» når det trengs.

Dagur Gautason feirer etter scoring mot Bergen Håndball.
Dagur Gautason i kjent stil. Foto: Helge N. Olsen.

Neste spiller fra ØIF Arendal på listen er ingen ringere enn Mathias Larson. Det kommer kanskje ikke som en overraskelse for mange at ligaens toppscorer også rangerer høyt på MEP-listen. Med imponerende 173 scoringer er Larson ikke bare den bakspilleren med høyest MEP, men også ligaens høyeste MEP med hele 108,35. Norsk Topphåndball omtaler Larson på følgende måte: – REMA 1000-ligaens beste spiller? Rohde Larson har vært en attraksjon i årets sesong. Han har 284 målpoeng på 22 kamper, og blir selvfølgelig helt sentral i ØIF Arendals jakt på edelt metall.

Mathias Larson har ligaens beste MEP. Foto: Helge N. Olsen

Den siste spilleren fra ØIF Arendal på listen er Sondre Gjerdalen. Han har vært et fantastisk tilskudd til ØIF Arendal-laget og har blitt en spiller som vi alle virkelig har fått sansen for. Gjerdalen er kun 3 mål unna å nå 100 mål i årets liga, og han har en treffsikkerhet på 78%. I tillegg til å være en dyktig forsvarsspiller, har Gjerdalen en MEP på 64,80. Norsk Topphåndball har følgende kommentar om Gjerdalen: – Nok en ØIF Arendal-spiller på toppen i sin kategori. Gjerdalen har fått sitt ultimate gjennombrudd i år og peser de etablerte landslagslinjene i nakken. Han scorer på nesten 80 % av skuddene sine og er en meget god forsvarsspiller for de røde og sorte.

Sondre Gjerdalen er bare 3 mål unna og nå 100 mål denne sesongen! Foto: Helge N. Olsen

Det er mange andre spennende spillere på Norsk Topphåndballs liste, så hvis du ønsker å se hele oversikten, kan du klikke her!