REKRUTTLANDSLAGET: Fantastisk seier over Polens rekruttlandslag! – ØIF Arendal
09 Mars 2024

REKRUTTLANDSLAGET: Fantastisk seier over Polens rekruttlandslag!

I den første kampen for denne samlingen med Rekruttlandslaget, sikret Norge seg en seier over Polens Rekruttlandslag. Sondre Gjerdalen startet kampen på linjen og fikk mye tillit i dagens kamp.

Bakover sto Gjerdalen sammen med laget og bidro til å støtte en imponerende Imsgard i Norges mål, som sikret en tidlig ledelse for Norges rekruttlandslag.

Etter 13 minutter spilt tok Polen timeout da Norge ledet 8-4. Etter timeouten kom Polen sterkt tilbake og scoret to mål, mens Norge kun scoret ett. Derfor valgte Norge å ta sin første timeout da stillingen var 9-6 til dem etter 17 minutter spilt. På tampen av 1. omgang, serverte tidligere Drammen-spiller Aksel Horgen en strålende flyverpasning til Sindre Heldal, som satte ballen i mål.

Ved pausen ledet Norge 13-11, en omgang hvor Sondre Gjerdalen fikk mye tillit.

Sondre Gjerdalen fikk mye tillitt i dagens kamp for rekruttlandslaget. Foto: Helge N. Olsen

Gjerdalen startet 2.omgang på en god måte, og bidro til å skaffe Norge et straffekast. 6 minutter ut i omgangen gjennomførte han en imponerende forsvarsaksjon som resulterte i norsk ballbesittelse, som han raskt leverte til August Baskår Pedersen på kontra, og dermed økte Norge ledelsen til 16-13.

Mario Matic skulle egentlig spille kampen mot Sverige om to dager, men etter åtte minutter inn i andre omgang ble han introdusert på banen. Kun to minutter senere, bidro han til et flott angrep hvor han la inn en presis pasning til Aksel Horgen, og økte Norges ledelse ytterligere.

Etter 42 minutter spilt, viste Mario og Sondre sitt gode samarbeid som har vært en styrke hele sesongen. Mario fant Gjerdalen på linjen, som skapte enda et straffekast for Norge.

Mario Matic kom på banen ut i 2.omgang. Foto: Helge N. Olsen

Ved halvspilt andre omgang tok Polen timeout, med Norge i ledelsen 20-15. Etter timeouten leverte Mario en glimrende krysspasning til Simen Holand Pettersen, som satt inn Norges 21. mål.

Til slutt vant Norges rekruttlandslag 26-20.

Etter kampen uttalte Mario Matic: -Det var greit det, jeg var egentlig tiltenkt å bare spille kampen mot Sverige, men så kom det en skade. Derfor ble jeg satt inn for å avlaste litt. Det er alltid fint å vinne, så det var gøy å spille, forteller Mario fra Polen.

Sondre Gjerdalen kommenterte følgende etter kampslutt: -Jeg føler vi sto godt bakover, selv med så lite tid sammen på banen. Fremover var det også noen gode øyeblikk, men vi bommet litt for mye. Alt i alt var det en grei kamp fra vår side, hvor jeg føler vi hadde kontroll gjennom hele kampen, sier Sondre.

Sondre fortsetter: – Personlig synes jeg det gikk ganske bra bakover. Jeg samarbeidet godt med de nye spillerne, selv om jeg er mest vant til 5-1-forsvar i klubblaget. Offensivt var jeg litt anonym. Jeg skapte noen straffer, men bidro ikke så mye som jeg er vant til i klubblaget. Polen var ganske fysiske, så det ble litt rotete inne på linjen til tider, og jeg slet med å finne timingen med nye medspillere. Men det er bra å ha noe å jobbe med, så håper jeg å havne på scoringslisten på søndag, avslutter Sondre.

Vi gratulerer Mario og Sondre med en god første kamp på samling med rekruttlandslaget. Så ønsker vi de lykke til i søndagens oppgjør mot Sverige. Den kampen begynner klokken 10:00 og vi vil sende ut link i morgen kveld og søndag morgen, slik at de som vil se kampen kan se den. Den vil også være gratis å se.