SESONGINNSPURTEN: ØIF Arendal er i førersete for å ta bronsemedalje – ØIF Arendal
Nå skal det mye til for at ØIF Arendal ikke tar bronsemedalje i Rema 1000-ligaen sitt seriespill. Foto: Helge N. Olsen.

SESONGINNSPURTEN: ØIF Arendal er i førersete for å ta bronsemedalje

Etter en strålende første omgang mot Drammen lørdag, der ØIF ledet med hele 9 mål, forventet de fleste at ØIF Arendal skulle komme ut etter pause og fortsette storspillet. Storspillet fortsatte ikke helt, men etter en svak start på omgangen, klarte ØIF Arendal å ta seg sammen. Til slutt kunne de cruise inn til seier 32-27. Men hva betyr de 2 poengene fra gårsdagen for medaljekampen i Rema 1000-ligaen 23/24?

Det var flere tøffe dueller i gårsdagens kamp. Foto: Helge N. Olsen.

Dette er hvordan ØIF Arendal tar medalje

Med seieren i går er ØIF Arendal 3 poeng foran Drammen etter at begge lag har spilt 22 av 26 kamper. Kolstad og Elverum har henholdsvis 39 og 35 poeng etter 21 spilte kamper, så de er nesten garantert å inneha de to øverste plassene ved sesongslutt. ØIF Arendal skal i sine fire siste kamper møte Sandnes (B), Viking TIF (H), Haslum (H) og Fjellhammer (B). På de tilsvarende oppgjørene tidligere i sesongen, har ØIF Arendal tatt 6 av 8 mulige poeng. Skrekktapet mot Viking TIF borte glemmer man ikke med det første. Samtidig skal Drammen spille mot Bergen (H), Bækkelaget (B), Runar (B) og Kristiansand (H). Drammen har tatt 5 av 8 mulige poeng på sine forrige kamper mot lagene. Ved å se på tabellsituasjonen til motstanderne, kan man si at ØIF Arendal har den antatt enkleste sesonginnspurten. Kampene skal selvfølgelig spilles, men det er hyggelig lesning for alle ØIF-fans. Siden ØIF nå er 3 poeng foran Drammen, må de- skulle Drammen vinne resten- ta minimum 5 poeng for å ende likt som Drammen. Drammen skal til Sandefjord for en tøff bortekamp mot Runar, så det blir ikke enkelt for dem å vinne de 4 kampene som gjenstår.

Svermen var selvfølgelig på plass for å støtte gutta i bronsekampen. Foto: Helge N. Olsen.

Ved poenglikhet er dette scenarioene

Ved poenglikhet mellom to eller flere lag bestemmes rekkefølgen slik:

a) Poeng i innbyrdes kamper = 2 poeng hver
b) Målforskjell (differansen mellom scorede og innslupne mål) i innbyrdes kamper = ØIF Arendal leder med 3 mål i målforskjell. Etter 2-målstap i Drammenshallen og 5-målseier i Sør Amfi. Det betyr at ØIF Arendal med poenglikhet, vil ligge foran Drammen på tabellen.
c) Flest scorede mål i innbyrdes kamper.
d) Målforskjell i samtlige kamper.
e) Flest scorede mål i samtlige kamper.

ØIF Arendal må altså minimum: Vinne 2, få 1 uavgjort og 1 tap eller: Vinne 1, spille 3 uavgjort og unngå tap for å uansett ikke kunne bli forbigått av Drammen.

Fint med bronse, men sluttspillet som gjelder

Gårsdagens bursdagsgutt og toppscorer Mathias Larson sa følgende til TV2 etter kampen: – Det var en viktig kamp med tanke på bronse, men det er først og fremst sluttspill som teller noe. Vi har en god utgangsposisjon inn mot sluttspill, så nå skal vi jobbe videre og bruke det momentumet vi har inn mot det.

Larson var som vanlig en kraft å regne med. Foto: Helge N. Olsen.

Mathias Larson svarer som vanlig godt for seg, og det er ingen tvil om at sluttspillet er viktigere enn bronsen, men samtidig viser en medalje i seriespillet, fremgangen som har blitt gjort etter alle skadene og den skuffende sesongavslutningen i fjor. ØIF Arendal har levert bedre enn forhåndstipset til TV2, så man har all grunn til å være fornøyde med sesongen så langt.

Neste hjemmekamp er mot Viking TIF. Heine, Luka og resten av laget ønsker å revansjere tapet i Bergen!