BØRSEN: Kristijan, Kristijan, Kristijan – ØIF Arendal

BØRSEN: Kristijan, Kristijan, Kristijan

Kristijan, Kristijan, Kristijan, lød det taktfast da ØIF Arendals keeper briljerte som mest da de røde og sorte banket Drammen 32-27 i den såkalte bronsekampen.

Veteranen stengte fullstendig i første del av kampen og da det var spilt 15 minutter, ledet ØIF 9-4. Da var redningsprosenten 64 for den rutinerte målvakten.
Første omgang var briljant for hjemmelaget. Utvilsomt årsbeste, noen mumlet også om tidenes beste omgang fra hjemmelagets side. Hadde ØIFs egenoppnevnte jury hatt fritt tilgang på børspoeng, hadde Jurisic fått fem poeng for førsteomgangen og resten spillerne tre poeng hver etter den fenomenale omgangen. 18-9 ledet ØIF til pause.

Drammen kom imidlertid sterkt tilbake. Det kladdet for hjemmelaget i perioder av andre omgangen, og et par ganger var forspranget bare på tre mål. Men ØIF rodde seieren rutinert i land, selv om de i perioder var mer opptatt av dømmingen enn eget spill.

Tilbake til børsen: Ingen tvil om hvem som var banens beste. Keeper Jurisic hadde en praktomgang før sidebytte, og sto også fram etter hvilen da Drammen yppet seg. Han reddet også et straffekast da Drammen kun var fire mål bak. 5 poeng til Jurisic.

Josip Vidovic får tre poeng. Han er sjef med stor S i forsvar, dekker ofte opp to spillere i sin fremskutte posisjon, og er flink til å falle tilbake i 6-0-forsvar når det trengs. Backhandscoringen trekker også opp.

2 poeng går til Mario Matic. Mari styrer angrepsspillet og er assistkonge. Dessuten ble det fem scoringer på Matic.
Det siste poenget tilfaller lagets toppscorer Mathias Larson. Dansken kan nærmest programmeres til å score 10 mål, og slik ble det mot Drammen også. Han fremsto som en sleip ål i angrep da laget la grunnlaget for seieren i de første 20 minuttene og selv med ryggen mot mål greier han å sette en kasse.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire.

Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.