STATISTIKK: Ikke enkelt for motstandere å møte ØIF Arendal i Sparebanken Sør Amfi – ØIF Arendal
Det er alltid tøffe og spennende oppgjør mot Drammen. Her i sluttspillet 2022. Foto: May Elin Aunli

STATISTIKK: Ikke enkelt for motstandere å møte ØIF Arendal i Sparebanken Sør Amfi

Lørdag 9. mars klokken 18:15 spiller ØIF Arendal mot Drammen, i det som ser ut til å bli den avgjørende kampen om bronsemedalje i Rema 1000-ligaen 2023/2024. ØIF kan gå 3 poeng foran Drammen med seier. Med bare fire kamper igjen for begge lag etter morgendagens kamp, er 2 poeng utrolig viktig. Drammen har igjen Bergen, Bækkelaget, Runar og Kristiansand. ØIF møter Sandnes, Viking TIF, Haslum og Fjellhammer i sine 4 gjenstående kamper.

Sander Løvlie Simonsen i aksjon mot Drammen i Sparebanken Sør Amfi. Foto: Arkiv.

Historisk sett hatt et lite overtak

Oppgjørene mot Drammen er alltid spennende. De 20 siste gangene ØIF har møtt Drammen i Eliteserien, har det blitt 10 seire, 2 uavgjort og 8 tap. Hjemme i Sparebanken Sør Amfi har det blitt 6 seire, 1 uavgjort og 2 tap. På disse 20 kampene har ØIF scoret 544 mål, mens Drammen har scoret 578. ØIF snitter på 27.2 mål og Drammen snitter 28.9 mål. Det er ekstra interessant at Drammen har 34 flere mål, selv om ØIF har vunnet to kamper mer enn Drammen. Det kan forklares med at Drammen blant annet scorte 42 mål i en kamp mot ØIF våren 2022. Statistikkene viser at det ofte blir jevne kamper i og med at ØIF har vunnet 10 og Drammen 8, men at drammenserne har mer målforskjell i sine seire. Sesongen da ØIF Arendal tok seg fra 6. plass i ligaen til sluttspillfinale mot Elverum, møttes morgendagens motstandere i semifinalen. ØIF Arendal gikk av med seieren 3-1 sammenlagt etter noen intense kamper. Vinneren av morgendagens kamp kan få en lettere vei til å komme langt i årets sluttspill.

Gjensyn med tidligere spiller?

Forrige gang lagene møttes endte det med seier til Drammen etter storspill av tidligere ØIF Arendal spiller Sindre Aho. Bare noen dager etter storspillet mot ØIF Arendal, fikk Sindre Aho en overgang til Melsungen i Tyskland. En tidligere ØIF-spiller vi faktisk kan få sett i aksjon i bronsekampen er Hermann Vildalen. Vildalen spilte for ØIF Arendal fra 2013-2015 og ble hentet tilbake fra utenlandsopphold i 2018 før han så reiste videre til nettopp Drammen igjen i 2020. Vildalen har dog ikke spilt de to siste kampene, så det blir spennende å se om han dukker opp på sin gamle hjemmebane.

Får vi se Vildalen på parketten? Foto: May Elin Aunli.

En utrolig prestasjon

Da lagene møttes 18. oktober 2023 i Drammenshallen var det Sondre Gjerdalen og Mathias Larson som sto frem for det tapende ØIF laget. Larson fikk 7 mål, mens Gjerdalen satte inn 5 fra linja. En fullstendig umulig Andreas Björkman Myhr som endte opp med 49 i redningsprosent var det som vippet kampen i Drammen sin favør. Forhåpentligvis for hjemmelaget er det Kristijan Jurisic og Ivan Eres som leverer gode målvaktsprestasjoner når bronsekampen spilles.

Har du ennå ikke kjøpt billetter til denne storkampen? Gå inn her