BØRSEN: – Eres eller Larson? – ØIF Arendal
Mathias Larson i aksjon i hjemmekampen mot Halden. Foto: Helge N. Olsen.

BØRSEN: – Eres eller Larson?

Mathias Larson og Ivan Eres sto fram da ØIF Arendal fikk sin første seier i Nye Loen på fire år. Men hvem var best av de to da 26-23 vant ØIF over Nærbø?

Mathias Larson scoret 10 mål, og Ivan Eres bidro med viktige redninger både i første omgang og da kampen ble avgjort. Mathias Larson får bestemannsprisen denne gang. Et par av hans underarmscoringer, og scoringen han gjorde i første omgang da han nærmest var på vei ut av banen, var spektakulære. 5 poeng til toppscoreren.

Mathias Larson i aksjon mot Elverum. Foto: Helge N. Olsen

Keeper Ivan Eres får tre poeng. Han ender med en redningsprosent på 43, og fikk god hjelp av forsvaret. Et par av scoringene han slipper inn fra nesten død vinkel trekker litt ned.

Dagur Gautason får to poeng. Lynvingen scorer 6 på 9 – flere som følge av hans enorme løpsevne. Det siste poenget går til Sander Simonsen som scorer to viktige mål mot slutten av kampen.

Kampen ble i realiteten avgjort midtveis i andre omgang da ØIF fikk en luke på jærbuene. Først scoret Dagur Gautason slik at det sto 20-17, så reddet ØIF-keeper Ivan Eres straffekast før Mathias Larson gjorde 21-17 på straffe. Mot slutten bidro Sander Løvlie Simonsen med to viktige scoringer før en redning av Eres og en scoring av Mathias Larson punkterte kampen. Men Nærbø var faktisk bare ett mål bak på stillingen 23-24.

Første omgang var tett og jevn og fremsto som en forsvarskamp for begge lag. ØIF Arendal lå under fram til William Fiala Gjermundnes utlignet til 8-8. Kort tid etter sendte Birk Inselseth gjestene i ledelsen, men Nærbø kom tilbake og ved pause sto det 11-11. Omgangen bar preg av en del bomskudd fra ØIFs side – 10 totalt.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen